Det længe planlagte angreb på Rafah er begyndt. Mandag den 6. maj indledte IDF luftangreb på byen og udsendte opfordringer til evakuering af omkring 100.000 palæstinensere fra dens østlige kvarterer til de såkaldte 'humanitære zoner' i al-Mawashi mod kysten og et område vest for Khan Younis.

Kommunismen er internationalistisk, eller også er den ingenting. Til juni stifter den Internationale Marxistiske Tendens en ny Revolutionær Kommunistisk Internationale (RCI), som vil kæmpe under kommunismens banner på tværs af alle kontinenter. I denne artikel forklarer Alan Woods den historiske betydning af dette skridt, idet han sporer tidligere internationalers opståen og fald og illustrerer RCI's betydning i kampen for kommunismen i dag.

I disse dage spreder en enorm pro-palæstinensisk steppebrand sig ud over universitets-campusser i USA. Da studerende på University of Columbia den 19. april besatte deres campus for at kræve at universitetet stoppede alt samhandel med den israelske krigsmaskine, blev politiet tilkaldt, for at tvinge de studerende væk fra deres campus med vold og arrestationer. Det knækkede ikke bevægelsen, tværtimod. Det satte gang i en række lignende besættelser, der i dag foregår på mere end 50 universiteter i USA og er ved at sprede sig til resten af verden. For Palæstinas befrielse! For solidaritet mellem arbejdere og studerende! Intifada indtil sejr!

Lørdag den 13. april annoncerede Iran, at de havde iværksat et angreb mod Israel med over 300 droner og missiler. Det iranske angreb var det længe ventede modsvar på Israels angreb den 1. april på den iranske ambassades konsulat i Damaskus, hvor syv iranere, herunder to erfarne officerer, blev dræbt. Iranerne ønsker ikke en konflikt med USA og kalibrerede derfor deres reaktion på Israels åbenlyse provokation, som var designet til at skubbe Iran og USA i krig mod hinanden.

Om 100 dage afholder Den Internationale Marxistiske Tendens den internationale kommunistiske skole. Det bliver seks dage med oplæg og diskussioner, hvor vi også vil lancere den Revolutionære Kommunistiske Internationale!

Netanyahu er i færd med at tage sin krig til et nyt niveau. Hans handlinger truer med at destabilisere hele Mellemøsten og øger risikoen for en omfattende krig. Samtidig spøger revolution i kulissen hos alle regimerne i regionen, efterhånden som massernes vrede bliver større og større. En massiv bombning af Rafah, og en efterfølgende landinvasion, kan vise sig at blive et vendepunkt i situationen.

Uroen breder sig over de europæiske landområder fra Polen til Spanien, Tyskland, Schweiz, Rumænien og Grækenland. Landmændene er i bevægelse, og de har ikke holdt sig fra at bruge de mest militante metoder - i skarp kontrast til de "respektable" metoder, vi er vant til fra fagforeningslederne. Landmændene får de indrømmelser, som de kæmper for, hvilket millioner af arbejdere bemærker.

De vestlige imperialisters hænder er gennemblødte af det palæstinensiske folks blod. Men indtil nu har de kunnet gemme sig bag det faktum, at de ganske vist har leveret våbnene, bomberne, pengene og givet hele Israels massakre politisk dække, men de har ikke direkte trykket på aftrækkeren. Dette har nu ændret sig med deres bombardement af Yemen, en handling der kan have vidtrækkende konsekvenser for hele Mellemøsten.

I de seneste uger har hundrede tusinder af arbejdere og unge på tværs af hele USA deltaget i den palæstinensiske solidaritetsbevægelse. Vi har været med til protester og demonstrationer i alle større byer, hvor vi har modsat os Israels krig mod Gazas befolkning. Vi har marcheret, råbt indtil vi blev hæse, og krævet en ende på den ensidede nedslagtning. I denne kontekst har kravet om en våbenhvile fået et udbredt ekko, idet bevægelsen har spurgt sig selv: Hvordan stopper vi drabene? Hvordan eskalerer vi vores handlinger, så vi reelt kan sætte en stopper for katastrofen i Gaza?

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.