Kammeratskab, mod, udholdenhed og selvopofrelse. Det er nogle af de idéer om slædepatruljen Sirius, dokumentarserien af samme navn forsøger at prakke seeren på. DR-dokumentaren, der fik premiere i år, er da også flot produceret og fortalt på indlevende vis. Men er Sirius blot mønsterværdig mandehørm, eller ligger der andre interesser bag drengenes eventyr på Daneborg?

trotsky tv showVed 100-året for den russiske revolution kunne man i de fleste borgerlige aviser læse, hvor forfærdelig revolutionen og socialisme er. En af de mere bemærkelsesværdige markeringer af jubilæet var, at Rusland på deres stats-tv havde premiere på en tv-serie med den russiske revolutionære leder Leon Trotskij i hovedrollen.

maxresdefaultFilmen Der Junge Karl Marx (Den unge Karl Marx) handler faktisk meget lidt om den unge Karl Marx, men mere om den verdenskendte ”bromance”, der opstod mellem Engels og Marx. Filmen tager udgangspunkt i Marx og Engels tidlige, revolutionære aktivitet og de begivenheder, der ledte op til, at de i 1848 forfattede det Kommunistiske Manifest.

breaking-the-chains small"Hvad nu hvis vi slog en streg over konkurrencesamfundet? Hvad nu hvis vi destruerede kapitalismens lænker? Ja, hvad nu hvis..."

Sådan spørger efterskoleelev Tobias Hermann sig selv. At unge er ligeglade og selvoptagede er en borgerlig løgn. Vi har modtaget følgende let redigerede terminsprøve-besvarelse fra Tobias, som vi synes fortjener at blive publiceret.

anarkisme-omslag optimeret til web forsideI dette efterår har Forlaget Marx udgivet antologien "Marxisme og Anarkisme". Det er en samling tekster, der fra et marxistisk synspunkt diskuterer forholdet mellem marxisme og anarkisme.
Vi gengiver hermed en ekstern anmeldelse af bogen, skrevet af Svend Vestergaard Jensen til magasinet Socialistisk Information.

Så er der kommet nye bøger fra trykken! Forlaget Marx er stolte af at præsentere to nye titler! Det drejer sig om to helt unikke bøger!

latuff deadthreatsCarlos Latuff er en brasiliansk tegner fra Rio de Janeiro. Hans tegninger er politiske manifestationer, som ofte handler om imperialismens indblanding i Mellemøsten og om den arabiske revolution. Socialistisk Standpunkt - og vores internationale hjemmeside marxist.com - har tidligere brugt flere af hans tegninger, som Latuff lægger ud til fri afbenyttelse. Under indtryk af de seneste massebevægelser i Brasilien har han kritiseret politiets hårde repression af protesterne. Det har indkasseret ham flere dødstrusler.

De sidste par år har en del af Hollywoods filmselskaber kunne markere deres 100 års jubilæum. Selvfølgelig har finansielle forandringer indenfor filmindustrien betydet, at mange selskaber ikke har nået de 100 år eller at selskaberne nu kun eksisterer som et ’brand’, uden nogen betydelig produktion. Tidligere store selskaber som United Artists og MGM har lidt denne skæbne, mens andre som Orion og Avco-Embassy er forsvundet. På trods af dette, har filmindustrien overlevet og udviklet sig til en dominerende kunstform op gennem det 20. århundrede og ind i det nuværende.

Quentin Tarantinos nyeste film har skabt en del kontrovers. Endnu engang handler det om filmens groteske portrættering af vold. For Tarantino er ikke alle voldhandlinger lige, og det er meget tydeligt i Django.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.