Revolutionære Socialister har været i kontakt med Pouyan, et tidligere Wolt-bud, der har hjulpet med at kortlægge Danmarks måske mest prekære arbejdsforhold - arbejdsforhold der flere gange har fået budene på gaden i faglig aktion.

Arbejderklassen har fået nok af faldende levestandarder og dårlige overenskomster. Tiden er inde til at kæmpe tilbage!

Organiseringsgraden i Danmark har været støt faldende i mange år. Det er et ildevarslende signal om, at der er behov for at skifte kurs. Overenskomstforhandlingerne i 2023 er alletiders mulighed for at bevise sig i praksis.

Det såkaldte “Lærlingeoprør” er løbet ud i sandet. Borgerforslaget som kampagnen var centreret omkring opnåede kun halvdelen af de påkrævede underskrifter. Derfor er det kun passende, at vi nu spørger, hvad der gik galt, og hvordan vi faktisk vinder bedre forhold for landets lærlinge.

Regeringen og den påtvungne overenskomst lovede bedre forhold for sygeplejerskerne, men situationen på hospitalerne er kun forværret, hvor forholdene er ringere end nogensinde.

Mangelfulde lønudbetalinger, farligt arbejdsmiljø og respektløs opførsel fra ledelsen har chaufførerne fra IBF Beton skulle finde sig i. Men nu er det nok. Mandag den 24. oktober gik de i strejke for ordentlig løn og arbejdsforhold. 

Inflationen er ikke blot et tal på en skærm, hvor det ville være bekvemt hvis det var lidt mindre. Det er godt nok sådan, at politikerne behandler inflationen, fordi det for dem er netop det. Ikke andet end et tal der i værste tilfælde kan betyde, at de ikke bliver genvalgt og skal videre til et velbetalt job i en privat virksomhed eller hos en NGO. For arbejderklassen er situationen dog en anden, for os er inflationen blodig alvor.

Københavns Kommunes biblioteker er gennem de sidste år blevet omdannet fra centre for dannelse og kulturformidling til noget, der ligner ensrettede franchise-institutioner nærmest uden menneskelig kontakt. Dette har ramt bibliotekarerne som næsten ikke må tale med de besøgende, som har mistet al indflydelse på materialer og udstillinger, og hvis arbejdsforhold er under gevaldigt pres.

Gorillas

Den relativt nye dagligvareudbringningsvirksomhed Gorillas har kun været i landet siden sommeren 2021. Men på den korte tid har virksomheden brudt adskillige love i forbindelse med arbejdsmiljø. Revolution har snakket med en af virksomhedens bude om de vanvittige arbejdsforhold, der er hos virksomheden.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.