Pelle Marie

Fra den 5.-7. november slår Revolutionære Socialister dørene op til en tre dages marxistisk festival, her mødes unge og arbejdere fra hele landet for at diskuterer emner som kapitalisme, klimakrise, kvindekamp, marxistisk filosofi og hvad der gik galt i Sovjetunionen. De store problemer arbejdere og unge står overfor kræver store løsninger og revolutionære idéer, der tør bryde med systemet. Vi glæder os til at se dig til tre spændende dage!

privatfoto

Fællesklubben Aller Tryk har på deres generalforsamling doneret 25.000 kr til at støtte sygeplejerskens kamp for bedre løn- og arbejdsforhold. Allerede i juni udtalte de i en støttemeddelelse, at “sygeplejerskernes kamp angår os alle og bør være en kamp for hele fagbevægelsen. Så vi opfordrer hele HK til at komme ud af busken og vise deres solidaritet”. Skal kampen vindes, må vi alle stå sammen.

Socialist revolution

FN’s klimapanel IPCC’s seneste rapport er hårrejsende læsning. Et desperat nødråb. Trods utallige løfter og klimaaftaler fra verdenslederne, har de altafgørende investeringer i klimavenlig energi været faldende i adskillige år. Den grønne omstilling støder hovedet på et af de fundamentale problemer, som Karl Marx identificerede for over 150 år siden.

tilbagetrækning

Efter 20 års krig har USA, Danmark og resten af NATO lidt et ydmygende nederlag til Taliban. Den socialdemokratiske regerings katastrofale evakuering af personale i Kabul har fået store konsekvenser for opbakningen til regeringen og for hele systemets legitimitet.

Merkel

Med valget i Tyskland er det stabile centrum blevet svækket. En mere ustabil fremtid åbner sig op i Europas hjerte.  

Kieran

"Kampen for socialisme er ikke bare et spørgsmål om at sprede det gode budskab. Kampen for socialisme kræver et klart perspektiv på verdenssituationen. Det kræver en forståelse for, hvordan arbejdende mennesker kan tage magten over produktionsmidlerne, og hvordan de bibeholder denne magt."

 

annø

Unge er under et massivt pres og under angreb fra politikerne, der konstant forlanger mere. Imens er elev- og studenterorganisationerne sygnet hen, og ungdomsfagforeningerne er tomme skaller. Unge kan ikke vente på, at nogle andre tager initiativet til at kæmpe for at forsvare deres forhold. Vi opfordrer derfor alle unge politisk bevidste arbejdere, elever og studerende til selv at tage initiativ. Politisér dit uddannelsessted og dine medstuderende. Der er brug for et nyt ungdomsoprør.

224902386 4137578803017025 2666008364785113034 nI slutningen af Juli holdt den Internationale Marxistiske Tendens (IMT) verdenskongres. På grund af corona var det heller ikke i år muligt at samles fysisk. Verdenskongressen foregik derfor online, men var en kæmpe succes. Normalt samles 3-400 revolutionære fra hele verden i Italien, men fordi kongressen i år var online gav det mulighed for at mere end 2800 marxister fra mere end 50 lande deltage.

Starmer labour conference Image Socialist AppealDer er en heksejagt i gang i det britiske Labour-parti imod venstrefløjen. En række venstreorienterede medlemmer med associationer til socialistiske grupper er på udemokratisk vis blevet ekskluderet fra partiet. 

Fælles sag

Under sloganet Fælles sag - på tværs af fag har SOSU’er landet over kastet sig ind i kampen for bedre arbejdsforhold, side om side, med sygeplejerskerne. SOSU’ernes initiativ er opstået fra bunden, og forsøger aktivt at involvere flere offentlige faggrupper. Fredagens demonstrationer i landets tre største byer er kun begyndelsen. 

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.