Uroen breder sig over de europæiske landområder fra Polen til Spanien, Tyskland, Schweiz, Rumænien og Grækenland. Landmændene er i bevægelse, og de har ikke holdt sig fra at bruge de mest militante metoder - i skarp kontrast til de "respektable" metoder, vi er vant til fra fagforeningslederne. Landmændene får de indrømmelser, som de kæmper for, hvilket millioner af arbejdere bemærker.

Vi lever i en tid kendetegnet af voldsomme imperialistiske krige og konflikter, som har kastet hele regioner ud i barbari. For at bekæmpe imperialismen i dag må vi studere Lenins analyse af imperialismen som fænomen. Det var netop bevæbnet med en klar forståelse af samfundets dynamikker, at han sammen med bolsjevikkerne formåede at stå i spidsen for den Russiske Revolution, som væltede kapitalismen og afsluttede 1. verdenskrigs imperialistiske blodbad.

I 2022 blev der anmeldt 43 arbejdsulykker, der har medført døden, en stigning på over 60 pct. i forhold til 2017. Under kapitalismen ofres arbejdere på kapitalens alter for at berige en lille minoritet af kapitalister. For at gøre en ende på kapitalismens udbytning, må vi rive systemet op med roden.

Regeringen blev svoret ind som et historisk nybrud, der skulle skabe store, varige og nødvendige samfundsforandringer. Men et års tid efter er hele regeringsprojektet i en dyb krise, som afspejler den mere fundamentale krise, systemet befinder sig i.

For kommunister repræsenterer den kinesiske revolution, den næststørste begivenhed i verdenshistorien efter oktoberrevolutionen i Rusland i 1917. Revolutionen, som sejrede over det kinesiske borgerlige diktatur den 31. januar 1949, gjorde ikke alene op med den imperialistiske dominans af landet, men skabte en enorm forbedring af leveforholdene for landets mange millioner bønder, arbejdere og fattige.

Natten til fredag blev et medlem af Revolutionære Socialister overfaldet af 2 unge mænd, mens han hængte klistermærker op med teksten "Hader du også kapitalismen? Så gå med i kampen for kommunisme". Men vi lader os ikke skræmme. Ethvert angreb vil kun få os til at fordoble den tid og energi, vi lægger i kampen for kommunisme. Et angreb på én, er et angreb på alle! Intet angreb vil stoppe os! Intet kan stoppe en idé hvis tid er kommet – gå med i kampen for kommunisme!

Det var foran et menneskehav på 300.000 dannebrogsvingende fremmødte, at Mette Frederiksen fra Christiansborg balkon udråbte Frederik den 10. som Danmarks nye konge. Men under den royalistiske rus ulmer en utilfredshed over status quo og en dyb mistillid til toppen af samfundet.

De vestlige imperialisters hænder er gennemblødte af det palæstinensiske folks blod. Men indtil nu har de kunnet gemme sig bag det faktum, at de ganske vist har leveret våbnene, bomberne, pengene og givet hele Israels massakre politisk dække, men de har ikke direkte trykket på aftrækkeren. Dette har nu ændret sig med deres bombardement af Yemen, en handling der kan have vidtrækkende konsekvenser for hele Mellemøsten.

I den lille by Ølst er op mod 6 millioner tons forurenet jord på vej til at skride ned i Alling Å, hvorfra forureningen vil spredes til Randers Fjord og på vejen vil begrave Ølst. Den ansvarlige mangemilliardær skrider fra regningen og overlader den til arbejderklassen, mens politikerne ingenting gør.

Som en del af hans ufærdige noter til værket Naturens dialektik, skrev Friedrich Engel en banebrydende analyse af de materielle faktorer, der igangsatte menneskehedens evolutionære udvikling. Vi udgiver her en introduktion, skrevet af Socialist Appeal, til denne fascinerende tekst.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.