Á midnátt 13. mai fór Føroya Arbeiðarafelag í verkfall. Fakfelagið er tað størsta í landinum og hevur umleið 5000 limir, sum svarar til 10% av fólkinum í Føroyum. Fakfelagið umboðar ófaklærdu arbeiðararnar í landinum sum millum annað fevnur um reingerðar-, flutnings- og fabriksarbeiðarar, eisini tey ið arbeiða innan alivinnuna sum er størsta vinnan í landinum eftir fiskiskapin.

‘Den Sorte Svane’ har trukket en masse skeletter ud af skabet i det kriminelle miljø. Men at kriminaliteten i bunden af samfundet er afhængigt af kriminaliteten i toppen af samfundet, er en pointe som ikke falder i god jord blandt politikerne og deres venner i erhvervslivet. 

Midnat den 13. maj gik Føroya Arbeiðarafelag i strejke. Fagforeningen er den største i landet med 5000 medlemmer, hvilket svarer til 10% af befolkningen på Færøerne. Fagforeningen repræsenterer landets ufaglærte arbejdere og inkluderer blandt andet rengørings-, transport- og fabriksarbejdere, herunder dem der arbejder inden for fiskeopdræt, som er landets største erhverv efter fiskeriet. 

De sidste par år har været en bragende succes for den danske kapitalistklasse, der har set deres virksomheder vokse til usete størrelser. Novo Nordisk, der har en samlet værdi på cirka 3340 milliarder kroner, havde i 2023 et rekordoverskud på over 83 milliarder kroner, og er nu blandt de 20 mest værdifulde virksomheder i verden.

Københavns Universitet (KU) har trukket sine investeringer ud af virksomheder, som ifølge FN har forbindelse til ulovlige israelske bosættelser i det besatte Vestbredden. Det sker i kølvandet på den seneste måneds protest fra studerende og ansatte på KU. Men KU’s symbolpolitik er ikke nok til at stoppe folkedrabet. Hvad der skal til er en intifada. 

I årevis har regeringen og resten af etablissementet ihærdigt forsøgt at greenwashe dansk kapitalisme, både indadtil overfor den danske befolkning men også udadtil overfor resten af verden. Men skandalen om Cheminovas årelange forurening af Vesterhavet, har endnu en gang aflivet myten om Danmark som et grønt foregangsland. Virkeligheden er, at dansk kapitalisme er lige så kulsort som kapitalismen i resten af verden.

I Revolutionært Kommunistisk Parti er vi klare i spyttet, hvad angår anvendelse af vold. Anderledes ulden er Matthias Dressler-Bredsdorff, der gemmer sig bag et høj lixtal oppe i elfenbenstårnet

Politikernes krigsliderlighed vil ingen ende tage. Den 1. maj vågnede unge landet over op til nyheden om, at et næsten samlet folketing havde vedtaget en massiv udvidelse af værnepligten. Når hæren ikke selv kan mobilisere unge, så må politikerne tvinge dem ind. I Revolutionært Kommunistisk Parti forsvarer vi ikke imperialismen og kapitalismen, men kæmer derimod for at smadre hele systemet og opbygge et nyt - et system, hvor milliarder ikke bliver brugt på død og ødelæggelse, men på at tilfredsstille alle menneskers behov. 

Folk som Andrew Tate har på kort tid opnået stor berømmelse og tilslutning på baggrund af reaktionære budskaber, der på fejlagtig vis giver kvinder kamp for frigørelse, skylden for unge mænds problemer. Den popularitet, som demagoger som Tate har oplevet, giver næring og selvtillid til folk som Alex Vanopslagh til at stå åbent frem med sine kvindefjendske holdninger. Denne polarisering til højre, som udtrykker sig i kvindehad og sexisme, har dog også en kraftfuld modpol i form af bevægelser for kvinders forhold. Over hele verden er der de seneste år opstået massebevægelser i opposition til sexisme og undertrykkelse. I den ene ende af spektret ser vi protester og massebevægelser af arbejdere og unge til kamp for kvinders rettigheder. I den anden ende af spektret skaber kapitalismens krise grobund for kvindehad og sexisme.

Det længe planlagte angreb på Rafah er begyndt. Mandag den 6. maj indledte IDF luftangreb på byen og udsendte opfordringer til evakuering af omkring 100.000 palæstinensere fra dens østlige kvarterer til de såkaldte 'humanitære zoner' i al-Mawashi mod kysten og et område vest for Khan Younis.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.