Valget er udskrevet. Men valgkampen virker virkelighedsfjern, og det er yderst vanskeligt at skelne politikerne og deres politik fra hinanden. Imens brænder jorden under arbejderklassen og unge. Ingen af partierne lever op til situationens alvor.

Mens politikerne forsøger at overgå hinanden i symbolpolitik, går arbejderklassen og ungdommen mod social katastrofe. Aldrig har der været længere fra politikernes mærkværdige osteklokke til virkeligheden på gulvet.

Det er almindeligt kendt, at politikerne længe har været efter beboerne i de såkaldte ghettoområder. I 2019 vedtog Folketinget endda at nedrive almene boliger og flytte beboerne. I København er denne racistiske og arbejdsfjendske politik bl.a. gået hårdt udover Mjølnerparkens beboere.

Den 23.-26. juli mødtes medlemmer af Revolutionære Socialister fra hele landet for at deltage i International Marxist University (IMU) - en international online marxistisk skole, der tiltrak over 7.000 deltagere fra 144 lande. IMUs store succes viser, hvordan de marxistiske idéer vinder genklang hos flere og flere unge og arbejdere, der ikke længere ser en fremtid indenfor kapitalismens rådne system.

Kapitalismen er et sygt system, som er ved at fortæres af sine egne indre modsætninger. Men samtidig med at fundamentet under det nuværende samfund ryster, bliver kimen til en socialistisk revolution sået. Vi har ressourcerne til at skabe et paradis på jord - vi har en verden at vinde! Men den kan ikke vindes inden for dette systems rammer, og den kan ikke vindes gennem de etablerede politiske kanaler. Det kræver en revolutionær kamp for at vælte dette rådne samfund. Det kræver at vi organiserer os og kæmper!

Sanja billede

Mange mener, at kommunisme er utopisk, fordi det kræver noget så omfattende som en revolution for at kunne realiseres. Men i mine øjne er det reformismen, der er utopisk. At ændre kapitalismen bid for bid er en ønskværdig og meget bekvem tanke. Desværre har reformismen aldrig lykkedes med at ændre fundamentalt på vores indretning af samfundet. En revolution er for mig at se den eneste og mest realistiske måde at løse de fundamentale problemer, der knytter sig til vores eksisterende samfund, på.

kongressen

Inflationen er vendt tilbage med et brag og smadrer arbejdere, unge og fattiges købekraft. Det afspejler et økonomisk system, der befinder sig i en blindgyde. Under kapitalismen er der for arbejderklassen ingen gode løsninger for at komme inflationen til livs.

Mens tusindvis leder efter en bolig, er bulldozere i gang med at rive billige almene boliger ned. Det er konsekvensen af flere regeringers såkaldte ghetto-planer. Resultatet er, at boligjagten bliver endnu sværere, med mindre du er rig, naturligvis.

Youth Mental Health Depression e1576019664797

Unges mentale helbred har aldrig været værre. Det er et symptom på kapitalismens blindgyde og den tilværelse unge tilbydes - en tilværelse kendetegnet ved økonomisk krise, nedskæringer, krige og klimaforandringer. Kapitalismens krise smadrer vores leveforhold og mentale helbred. Hvis vi vil gøre op med dette rådne system, må unge og arbejdere organisere sig i kampen for en socialistisk revolution.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.