De heroiske universitetsbelejringer i USA har spredt sig kloden rundt og er nu også nået til Danmark. I mandags slog studerende på Københavns Universitet telte op på CSS campus for at kræve, at universitetets ledelse erkender, at det israelske regime begår folkemord mod den palæstinensiske befolkning, og at den stopper al investering og samarbejde med den israelske stat og dens institutioner. Bevægelsen er kun lige begyndt i Danmark, men potentialet er enormt. Som kommunister vil vi være i hjertet af studenternes kamp, hvor end vi er til stede. Vi vil argumentere for behovet for at vælte hele det kapitalistiske system, sætte universiteter under de studerende og arbejdernes kontrol som led i at tage hele økonomien ud af kapitalisternes hænder og opbygge et socialistisk samfund uden krig og udbytning. Ned med dansk imperialisme! Vælt SVM-regeringen! Befri Gaza! Befri Palæstina! Intifada indtil sejr!

Enhedslisten vil i regering. Så klar var udmeldingen fra politisk ordfører Pelle Dragsted i forbindelse med partiets årsmøde i weekenden. Dragsted vil i regering, mens kapitalismens eksistentielle krise mærkes mere og mere tydeligt. I forsøget på at opnå regeringsmagten vil partitoppen, der har opgivet enhver ide om en socialistisk revolution, gøre hvad den kan for at give illusioner til, at kapitalismen kan løse nogle som helst problemer. Ifølge Dragsted er den politiske indflydelse “afgørende”. Det vil i den nuværende situation betyde at sikre de mindst dårlige nedskæringer. 

De fleste forbinder partierne i Danmark med politikere, der gemmer sig bag Christiansborgs tykke mure. Men RKP er et radikalt anderledes parti. For Folketingets partier er det parlamentariske arbejde eller “indflydelse” målet i sig selv. Det er det på ingen måde for os. Vi bygger ikke et parti for at føre valgkampagner eller for at være en trædesten for individer med egne personlige karriereambitioner i det nuværende system. Vores mål er at afskaffe hele det kapitalistiske system gennem en socialistisk revolution og skabe en planøkonomi med arbejderdemokrati, som vil være et langt mere demokratisk samfund end hvad tilfældet er i dag.

Til oktober stifter vi Revolutionært Kommunistisk Parti. Det gør vi, fordi kapitalismen er rædsel uden ende og ude af stand til at tilbyde det store flertal af menneskeheden en ordentlig fremtid. Hvis vi skal skabe en inspirerende fremtid for os selv og for fremtidige generationer, så må vi organisere os i kampen for at rive årsagen til problemerne op med roden; vi må organisere os i kampen for at vælte kapitalismen. Så hvis du er kommunist, så organisér dig i RKP. Vi har en verden at vinde og kun vores lænker at miste!

Der er tilsyneladende ingen grænse for Mette Frederiksens militarisme. I marts annoncerede regeringen, at den vil forlænge værnepligten fra de nuværende 4 måneder til hele 11 måneder og øge antallet af værnepligtige. Samtidig udvides den tvungne værnepligt til også at indbefatte kvinder, som tidligere var undtaget. Det danske forsvar befinder sig i en tilstand af nedsmeltning, og i et desperat forsøg på at standse militæret fra at falde fra hinanden vil regeringen stoppe hullerne i den synkende skude med unge mennesker.

For nylig bragte Jyllands-Posten et læserbrev skrevet af to fremtrædende medlemmer fra Liberal Alliances Ungdom (LAU). Her skyder de os, der stifter Revolutionært Kommunistisk Parti, i skoene, at vi skulle dyrke kaos. Hvis man virkelig vil forstå, hvad kaos er, bør vi kigge på det liv, som kapitalismen tilbyder langt størstedelen af klodens befolkning. Det er det kaos som LAU forsvarer, og som Revolutionært Kommunistisk Parti vil gøre op med.

En ny undersøgelse af racisme i Danmark, afslører at etnisk diskrimination er et udbredt fænomen. Det er konsekvensen af politikere, der i årtier systematisk har fostret mistro og fordomme over for etniske minoriteter. En kynisk taktik de bruger for at aflede opmærksomheden fra krisen i deres eget syge system. For effektivt at bekæmpe racisme, er det nødvendigt at vælte kapitalismen, gennem en kamp for kommunisme.

Dette dokument, der analyserer den politiske situation i Danmark og kommunisters opgave, blev enstemmigt vedtaget på Revolutionære Socialisters kongres 2024. Kapitalismen har over hele verden udspillet sin historiske rolle. Som alle tidligere socioøkonomiske systemer, har det nået et punkt hvor det ikke længere kan skabe udvikling og fremskridt. I stedet forårsager det kriser på alle planer: økonomisk, politisk, socialt og kulturelt. Kampen for kommunisme handler om en kamp for ægte frihed for alle mennesker. Alle betingelserne er der. Men det kræver at kapitalisterne smides på porten. Det kræver en kommunistisk revolution.

I weekenden den 15.-17. marts samledes over 100 revolutionære for at stifte Revolutionært Kommunistisk Parti. Det gjorde vi fordi kapitalismen befinder sig i en eksistentiel krise, og vi må rydde dette system af vejen for at skabe en værdig fremtid for det store flertal af klodens befolkning.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.