Pernille Skipper croppedI marts vedtog Enhedslistens hovedbestyrelse partiets valgprogram. I forlængelse heraf annoncerede deres politiske ordfører, Pernille Skipper, at det havde været en fejl, at partiet havde krævet en afstemning om dansk udmeldelse af EU dagen efter brexit-afstemningen for tre år siden.

paludan med koranenNår valget afholdes den 5. juni vil fascisten Rasmus Paludans parti “Stram kurs” være at finde på stemmesedlen med et program for etnisk udrensning af Danmark. Ifølge Paludan skal alle muslimer smides ud af landet, der kun skal være for “etniske” danskere med den nazistiske parole “Danmark for danskerne”.

larsogmette valgDer er udskrevet valg. Lars Løkke Rasmussen og de borgerlige partier står til en enorm vælgerlussing. Alt tyder på et regeringsskifte til en ny socialdemokratisk regering, men intet på, at det vil ændre meget på den førte politik. En ny regering vil derfor øge den politiske disintegration og politikerleden.

1. maj 2019 blok demonstrationPå en grå og blæsende onsdag fik Revolutionære Socialister sat kampen tilbage i Arbejdernes Internationale Kampdag. Med et spækket program, der inkluderede politiske taler, en energisk blok til ‘Socialistisk 1. maj’, og stor tilstedeværelse i Fælledparken viste RS, hvordan de revolutionære traditioner må genindføres på den historiske dag!

Politiet rykkede i går den fascistiske provokatør Rasmus Paludans demonstration til Blågårds Plads, som er et et nabolag med mange beboere med har muslimsk og indvandrerbaggrund. Paludan selv er latterlig. Men hans handlinger, som legitimeres af regeringens racistiske politik, rykker også hele tiden grænsen for, hvor langt den “respektable” højrefløj kan gå i sine angreb mod mennesker med indvandrerbaggrund. Hans planlagte aktion i dag er en direkte trussel mod en kendt antiracistisk persons sikkerhed.

klimakamp 1Mere end 10 år er gået siden den økonomiske krise i 2008. Krisen markerede et nyt kapitel i kapitalismens historie; en periode præget af revolutioner, kontrarevolutioner, krig og ustabilitet på alle niveauer. Det var ikke en af kapitalismens normale cykliske kriser, men et udtryk for det som Trotskij betegnede som en organisk krise.

Forside nr48 Page 1Leder: ”Det er ikke nok! Det er ikke nok!” blev der taktfast råbt på Christiansborg Slotsplads den 15. marts 2019. Få minutter forinden havde de forsamlede unge klimademonstranter opdaget, at statsminister Lars Løkke sneg sig rundt på Slotspladsen. De krævede, at han gik på scenen og forklarede sig. Men svaret fra statsministeren var åbenbart ikke tilfredsstillende, og de overdøvede ham med tilråb. At statsministeren blev mødt med massive buh-råb, blev næsten forbigået i tavshed i de danske medier, og statsministeren selv forsøgte at nedtone ydmygelsen.

kongreslilleRevolutionære Socialisters kongres har vedtaget, at organisationen fremover ikke længere skal modtage økonomisk støtte fra det offentlige. Det sker efter iagttagelsen af, hvordan den ene venstrefløjsorganisation efter den anden bliver ramt af problemer, fordi de er afhængige af statens penge. RS starter derfor en kampagne for økonomisk uafhængighed. Skal det blive til virkelighed, har vi brug for din hjælp!

kongreslilleI weekenden 22.-24. marts afholdt Revolutionære Socialister sin årlige kongres. Denne gang i en spejderhytte på Midtsjælland. Alle kammerater havde i månederne op til lagt et stort stykke arbejde i at få kongressen i 2019 til at lykkes politisk såvel som praktisk. Arbejdet gav pote, og kongressen 2019 blev den bedste i Revolutionæres Socialisters historie.

Del

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.