Som konsekvens af regeringens såkaldte udflytningsaftale, skal Danmarks Pædagogiske Universitet (DPU) spare 15 millioner kroner, inden 2025. I alt 22 stillinger skal nedlægges - næsten 15% af alle stillingerne på fakultetet. Undervisere beretter om et i forvejen presset fakultet, som nu står over for uoverskuelige besparelser.

I Danmark har vi et samfund, hvor mennesker bukker under for stress, hvor lønningerne ikke kan følge med prisstigningerne, hvor ældre mennesker må ligge i deres egen afføring på plejehjem og det eneste, der bliver gjort ved klimakrisen, er greenwashing og papirsugerør. Vi bliver nødt til at rive dette syge system op med rødderne og skabe et system, som har menneskelige interesser og rettigheder som første prioritet! Et system som handler om menneskelig udfoldelse, ikke profit! Derfor er jeg kommunist.

"Hvordan skal samfundet kunne rykke sig fremad og løse de enorme globale problemstillinger vi står over for, når hensynet til profit altid er i førersædet? At undgå klimakatastrofe er et kapløb mod tiden, og lige nu er vi bundet på hænder og fødder af profitmotivet, kortsiget som det er, der dikterer al udvikling. For at undgå katestrofale klimakatastrofe må vi derfor gøre op med profitmotivet."

Picture1

"Der er ikke er nogle genveje til et bedre samfund. Det er ikke muligt at finde en vej ud af dette system gennem systemet selv. Vi må sprænge rammerne, og vi må omvælte systemet én gang for alle. Der er brug for en socialistisk revolution, som gør det af med kapitalismen. Derfor er jeg kommunist."

CSS mobil

Midt i januar blev universiteternes planer for at opfylde politikernes regionaliseringsreform kendt. Politikerne solgte reformen som et tiltag for at flytte studiepladser ud i provinsen. Men universiteternes planer viser, at aftalen i realiteten er nedskæringer i forklædning. Som vi, fagforeninger og adskillige andre advarede om fra start, betyder aftalen lukning af tusindvis af studiepladser og hele fag. De studerende har dog vist, at de ikke har tænkt sig stiltiende at acceptere, at politikerne slagter deres uddannelser.

uni

På tværs af landets universiteter, er de studerende ved at diskutere, hvordan de skal bekæmpe regeringens regionaliseringsreform, dvs. nedskæringer forklædt som udflytning af studiepladser. Vreden blandt de studerende er stor. Hvis den vrede omsættes til kamp, er det muligt at stoppe nedskæringerne. Men det kræver, at kampen bredes ud til en massekamp, der involverer størstedelen af de studerende.

CSS mobil

Københavns Universitet (KU) pålægges at reducere deres årlige optag med 10 pct. Den påkrævede lukning af studiepladser sker som følge af den politiske aftale om regionalisering af uddannelser, hvis påståede formål er »flere og bedre uddannelsesmuligheder i hele Danmark«. Den stærkt underfinansierede aftale medfører dog i praksis det modsatte og er i virkeligheden et omfattende angreb på hele det videregående uddannelsesområde. Studerende må stå sammen og modsætte sig den nedslagtning, som endnu engang rammer humanistiske og kritiske samfundsvidenskabelige uddannelser hårdest.

Kieran

"Kampen for socialisme er ikke bare et spørgsmål om at sprede det gode budskab. Kampen for socialisme kræver et klart perspektiv på verdenssituationen. Det kræver en forståelse for, hvordan arbejdende mennesker kan tage magten over produktionsmidlerne, og hvordan de bibeholder denne magt."

 

Dagpenge

Ingen kvaler - indvandrere og unge betaler. Sådan kan regeringens udspil til arbejdsmarkedsreformen, der blev lanceret den 7. september, opsummeres. En reform, hvis eneste formål er at lægge et nedadgående pres på lønningerne i en situation med generelt stigende priser.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.