"Hvordan skal samfundet kunne rykke sig fremad og løse de enorme globale problemstillinger vi står over for, når hensynet til profit altid er i førersædet? At undgå klimakatastrofe er et kapløb mod tiden, og lige nu er vi bundet på hænder og fødder af profitmotivet, kortsiget som det er, der dikterer al udvikling. For at undgå katestrofale klimakatastrofe må vi derfor gøre op med profitmotivet."

Picture1

"Der er ikke er nogle genveje til et bedre samfund. Det er ikke muligt at finde en vej ud af dette system gennem systemet selv. Vi må sprænge rammerne, og vi må omvælte systemet én gang for alle. Der er brug for en socialistisk revolution, som gør det af med kapitalismen. Derfor er jeg kommunist."

CSS mobil

Midt i januar blev universiteternes planer for at opfylde politikernes regionaliseringsreform kendt. Politikerne solgte reformen som et tiltag for at flytte studiepladser ud i provinsen. Men universiteternes planer viser, at aftalen i realiteten er nedskæringer i forklædning. Som vi, fagforeninger og adskillige andre advarede om fra start, betyder aftalen lukning af tusindvis af studiepladser og hele fag. De studerende har dog vist, at de ikke har tænkt sig stiltiende at acceptere, at politikerne slagter deres uddannelser.

uni

På tværs af landets universiteter, er de studerende ved at diskutere, hvordan de skal bekæmpe regeringens regionaliseringsreform, dvs. nedskæringer forklædt som udflytning af studiepladser. Vreden blandt de studerende er stor. Hvis den vrede omsættes til kamp, er det muligt at stoppe nedskæringerne. Men det kræver, at kampen bredes ud til en massekamp, der involverer størstedelen af de studerende.

CSS mobil

Københavns Universitet (KU) pålægges at reducere deres årlige optag med 10 pct. Den påkrævede lukning af studiepladser sker som følge af den politiske aftale om regionalisering af uddannelser, hvis påståede formål er »flere og bedre uddannelsesmuligheder i hele Danmark«. Den stærkt underfinansierede aftale medfører dog i praksis det modsatte og er i virkeligheden et omfattende angreb på hele det videregående uddannelsesområde. Studerende må stå sammen og modsætte sig den nedslagtning, som endnu engang rammer humanistiske og kritiske samfundsvidenskabelige uddannelser hårdest.

Kieran

"Kampen for socialisme er ikke bare et spørgsmål om at sprede det gode budskab. Kampen for socialisme kræver et klart perspektiv på verdenssituationen. Det kræver en forståelse for, hvordan arbejdende mennesker kan tage magten over produktionsmidlerne, og hvordan de bibeholder denne magt."

 

Dagpenge

Ingen kvaler - indvandrere og unge betaler. Sådan kan regeringens udspil til arbejdsmarkedsreformen, der blev lanceret den 7. september, opsummeres. En reform, hvis eneste formål er at lægge et nedadgående pres på lønningerne i en situation med generelt stigende priser.

Hum rådet

Der er med bredt flertal i folketinget blevet vedtaget en plan om massiv udflytning af uddannelser fra landets fire største byer. Det sker under paroler om adgang til uddannelse for alle. Men effekten er modsat. Aftalen er groft underfinansieret, og vil ramme de videregående uddannelser som en hammer.

Ryan

Verdens sørgelige tilstand er resultatet af et kapitalistisk system, der udelukkende agerer for at udvide den herskende klasses indflydelse og rigdom. Kapitalismen er en plage, der ikke kan ændres igennem de selvsamme strukturer og apparater, der opretholder den. Derfor er der brug for en socialistisk revolution.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.