Ligesom mange andre unge blev jeg radikaliseret online. En dag mens jeg sad og så Youtube-videoer, slog det mig som et lyn fra en klar himmel: hvordan kan vi forvente, at verden vil blive bedre, når vi alle er underlagt et økonomisk system, der belønner grådighed og udnyttelse? Løsningen på problemet var åbenlys. Vi kan ikke løse verdens problemer indenfor kapitalismens rigide rammer.

Regeringsgrundlaget havde knap set dagens lys, før Mette Frederiksen og co’s angreb begyndte. Først stjal de en helligdag trods bred modstand fra befolkningen, og nu er turen kommet til de studerende på landets universiteter, hvor kandidatuddannelserne og SU’en står for skud. Regeringen vil nemlig omlægge 50% af optag på kandidatuddannelser fra 2 til 1 år og samtidig sænke rammen for SU-klip med et år. Hvis regeringens nedslagtning af kandidatuddannelser og SU skal stoppes, kræver det, at de studerende selv tager kampen op. 

Mette Frederiksens “regering over midten” er med Schlüterske nedskæringsambitioner gået til angreb på velfærden, arbejderklassens tilkæmpede rettigheder. Dette ikke mindst i den allerede udsultede uddannelsessektor, hvor en række stramninger skal afholde flere unge fra at forsøge sig med længere videregående uddannelser. Nej til nedskæringer! For en SU, man kan leve af, uddannelse skal være for alle! For en bred kamp mod regeringens reaktionære politik!

I en nedlagt kirke på Nørrebro mødte 150 unge op d. 8. marts for at deltage i Revolutionære Socialisters møde om kvindekamp, klassekamp og revolution. Mødets størrelse og politiske seriøsitet viser at kvindekampen ikke kun er et historisk fænomen, men i den grad er tilbage på dagsordenen.

Hver eneste krise gør det tydeligt, at der er en fundamental forskel på magthavende og dem, som må arbejde hårdt for at få samfundet til at hænge sammen. Mit budskab til alle, som deler mine frustrationer om det nuværende samfund, er følgende: Der findes en vej ud af kapitalismens blindgyde. Den vej kræver, at du organiserer dig og ligesom jeg bliver kommunist!

Som konsekvens af regeringens såkaldte udflytningsaftale, skal Danmarks Pædagogiske Universitet (DPU) spare 15 millioner kroner, inden 2025. I alt 22 stillinger skal nedlægges - næsten 15% af alle stillingerne på fakultetet. Undervisere beretter om et i forvejen presset fakultet, som nu står over for uoverskuelige besparelser.

I Danmark har vi et samfund, hvor mennesker bukker under for stress, hvor lønningerne ikke kan følge med prisstigningerne, hvor ældre mennesker må ligge i deres egen afføring på plejehjem og det eneste, der bliver gjort ved klimakrisen, er greenwashing og papirsugerør. Vi bliver nødt til at rive dette syge system op med rødderne og skabe et system, som har menneskelige interesser og rettigheder som første prioritet! Et system som handler om menneskelig udfoldelse, ikke profit! Derfor er jeg kommunist.

"Hvordan skal samfundet kunne rykke sig fremad og løse de enorme globale problemstillinger vi står over for, når hensynet til profit altid er i førersædet? At undgå klimakatastrofe er et kapløb mod tiden, og lige nu er vi bundet på hænder og fødder af profitmotivet, kortsiget som det er, der dikterer al udvikling. For at undgå katestrofale klimakatastrofe må vi derfor gøre op med profitmotivet."

Picture1

"Der er ikke er nogle genveje til et bedre samfund. Det er ikke muligt at finde en vej ud af dette system gennem systemet selv. Vi må sprænge rammerne, og vi må omvælte systemet én gang for alle. Der er brug for en socialistisk revolution, som gør det af med kapitalismen. Derfor er jeg kommunist."

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.