Efter massebevægelsens genopståen i Oaxaca på det seneste har autoriteterne svaret ved at lancere en brutal undertrykkelsesbølge. Mange aktivister er blevet arresteret. Blandt disse er en kammerat fra den Marxistiske Militante Tendens og APPO aktivist. Arbejdere og unge i alle lande må protestere klart og tydeligt!

Send protest til:

Felipe Calderón Hinojosa,
Illegitim præsident af México,
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Fax: (55) 52772376
Tlf.: (55) 27891100

Francisco Ramírez Acuña
Secretario de gobernación
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Fax: (55) 5093 3414
Tlf.: (55) 5093 3400

Ulises Ruiz Ortiz
Gobernador de Oaxaca
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Fax: (951) 5020530,
Tlf.: (951) 502 05 30; 502 05 31;
502 05 32; 502 05 33; 502 05 34

Comisión Nacional de Derechos Humanos.
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf.: (55) 56310040
Fax: (55) 56818490
(send kopier af alle beskeder til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.)

Til alle de arbejdende folk i Oaxaca og hele Mexico:

Undertegnede erklærer følgende:

1) Det er klart, at både de føderale autoriteter i Mexico og de lokale autoriteter i Oaxaca ikke kan håndtere legitime krav fra arbejdende folk med andet end brutal undertrykkelse af enhver form for social uro med fængsling, tortur og tilmed snigmord af kæmpere for social retfærdighed.

2) Calderón and Ulises Ruiz’s afskyelige politik blev endnu engang åbenlys med politiets brutale intervention for på blodig vis at fjerne APPO og Oaxaca lærernes fredelige demonstration d. 16. juli, en aktion som førte til arrestationer, tortur og fængsling af dusinvis af demonstranter.

3) Ikke tilfredse med dette resultat, øjeblikkeligt efter undertrykkelsen af mobiliseringen, lancerede Calderón and Ulises Ruiz en heksejagt, hvor folks hjem blev ransaget, og flere militante blev arresteret og herefter tortureret og fængslet på opfundne beskyldninger, som er åbenlyst forkerte og det pure opspind.

4) Denne heksejagt førte blandt andet til arrestationen af kammerat Adán Mejía López, et medlem af den Marxistiske Militante Tendens. Kammeraten blev arresteret kl. 20:20 d. 17. juli, da han rejste igennem midten af Oaxaca.

5) Kammerat Adán Mejía López, som sidder i Unidades Mixtas de Atención al Narcomenudeo, UMAN (Blandede Enheder for Narkohandel), er en bemærkelsesværdig og principfast militant, som har kæmpet for arbejderklassen og andre undertrykte lag af samfundet i Oaxaca and Mexico’s bedste sager. Det er den egentlige begrundelse – og ingen anden – for hans arrestation. [Opklarende note: Adán Mejía López sidder altså fængslet under falske beskyldninger om indblanding i narkohandel, oversætteren.]

6) Både Calderón og Ulises Ruiz tager meget fejl, hvis de tror, at de med alle disse former for undertrykkelse kan ødelægge kampånden hos de arbejdende folk i Oaxca og Mexico. Med alle disse aktioner vil disse to degenererede regenter opnå at udbrede flammen fra revolutionen i Oaxaca udover Mexico.

7) Lad det være klart for Mr. Calderón og Ullises Ruiz: massernes had til jer vokser hele tiden, og denne sociale uro vil være til jeres fald, og I vil blive smidt ud i historiens skraldespand, det sted hvor I virkelig hører til.

8) Vi anser et angreb på én mexicansk arbejder, som et angreb på hele Mexicos og hele verdens arbejderklasse, og vi vil handle derefter ved at udvikle alle mulige former for solidaritetsaktioner indtil kammerat Adán Mejía López, sammen med andre politiske fanger, løslades.

9) Vi opfordrer alle fagforeningerne, PRD, APPO, den Nationale Strejke Komite (CNH), det Nationale Demokratiske Konvent og EZLN, sammen med alle andre arbejderes, bønders, og de indfødtes organisationer i landet, til at danne en Enhedsfront mod undertrykkelse og for frihed for alle politiske fanger.

10) På samme tid opfordrer vi alle organisationerne i kampen til at organisere og forberede en generalstrejke, da dette er den bedste made at stoppe undertrykkelsesbølgen igangsat af Calderón regeringen og af Ulises Ruiz.

11) Arbejderne, bønderne og de indfødte i Oaxaca og Mexico må styrke deres organisationer og enhed, opfordre til aktioner for at vælte Calderón og alle hans sammensvorne i PAN og PRI, herunder Ulises Ruiz, for én gang for alle at sætte en stopper for deres anti-arbejderklasse og anti-bonde politik.
På basis af overstående kræver vi:

a) En øjeblikkelig og betingelsesløs løsladelse af kammerat Adán Mejía López sammen med resten af de politiske fanger i Oaxaca og Mexico.
b) Et øjeblikkelig stop for hus-arrestationer og anklagerne mod, arrestationerne, torturen samt fængslingen af militante i Oaxaca og Mexico.
c) Ingen begrænsninger i de arbejdende folk i Oaxaca og resten af Mexio’s frihedsrettigheder og politiske rettigheder.
Vi sætter ansvaret for Adán Mejía López’s fysiske, psykologiske og moralske tilstand på skuldrene af Felipe Calderón og Ulises Ruiz. Hvis kammeraten lider under nogen form for skade, vil både den illegitime præsident og guvenøren af Oaxaca blive holdt ansvarlige.

Løslad alle politiske fanger!
Generalstrejke mod undertrykkelse!
Længe leve APPO!
Længe leve den mexicanske arbejderklasses kamp!
For enhed i arbejdernes, bøndernes og de indfødtes bevægelse for at vælte Calderón og Ulises Ruiz!

Navn:
Organisation:
Land:

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.