Den 2. juli arresterede det El Salvadoranske politi Mario Belloso, som det beskylder for at have skudt imod politiet under en fredelig demonstration, som fandt sted den 5. juli 2006.

Denne begivenhed er blevet brugt af den reaktionære Antonio Saca regering til at udbygge en række love og forholdsregler der har som mål at kriminalisere arbejdere og unges kamp, indskrænke ytringsfriheden, retten til at demonstrere og forsamlingsfriheden og generelt set smadre alle de demokratiske friheder der er blevet vundet af arbejderbevægelsen gennem årtiers kamp.

”Anti-terrorist-loven” er det klareste udtryk for denne reaktionære politik. Denne lov der blev vedtaget i september 2006 består af 53 paragraffer og beskriver 29 forskellige typer handlinger der nu anses for ”terrorhandlinger”, og som kan straffes med mellem 5 og 65 års fængsel. Dette betyder at enhver handling der skaber usikkerhed, forstyrrer freden eller vækker frygt i den herskende klasse, vil blive klassificeret som en terrorhandling og loven vil blive brugt til at kriminalisere det El Salvadoranske folks kamp.

Denne politik sigter helt klart imod at stoppe al mobilisering af arbejdere og unge som kæmper imod denne korrupte og degenererede regering, særligt i opløbet til præsidentvalget i 2009.

Den Marxistiske Tendens ”Militante” er imod alle metoder der ikke er baseret på organiseringen af de bredeste masser af arbejdere, under en ægte revolutionært politik. Vi er imod at erstatte bevidst organisering af masserne, med isolerede handlinger, som ikke kun undlader at skabe øget organisering men heller ikke hæver proletariatets bevidsthed, men som tværtimod bliver brugt som undskyldning fra den herskende klasse og staten til at slå ned på arbejdernes organisationer.

Samtidig går vi imod den herskende klasses, dens regerings og partiers hykleri, når de angiveligt fordømmer vold, men gennem deres handlinger udøver den værste form for vold – ikke kun gennem politiet og hæren, men også gennem udbytningen af millioner af arbejdere og unge i fabrikkerne og på landet. Denne ikke-diskriminerende vold skubber enkeltindivider til at udføre desperate isolerede handlinger som ikke er effektive i kampen mod den kapitalistiske udbytning.

Regeringen har brugt de ovennævnte begivenheder til at udføre en bølge af arrestationer og angreb på arbejdere og revolutionære organisationer. Et eksempel på dette er undertrykkelsen af en demonstration i et lille landligt lokalsamfund der hedder Zuchitoto. Landsbyboerne protesterede imod privatiseringen af vandforsyningen under præsident Saca’s besøg den 3. juli. Eliteenheden ”Police Reaction” arresterede 5 lokalaktivister (blandt dem 3 kvinder) under anklager om terrorisme.

Samtidigt har præsidenten lavet offentlige, injurierende udtalelser mod Folkets UngdomsBlok (BJP), så vel som andre organisationer, ved at sige at de var involverede i beskydningen af politiet til demonstrationen den 5. juli 2006.

Dette er klart en provokation fra regeringens side imod arbejderbevægelsen i El Salvador. BJP er en organisation bestående af arbejdere og unge, medlemmer af FMLN så vel som fagforeninger, som altid har forsvaret arbejdende menneskers rettigheder og har deltaget i deres retfærdige kamp for at forbedre deres arbejdsforhold. Det er præcis denne baggrund med kamp, der har gjort BJP fortjent til Antonio Saca’s regeringens had.

Regeringen truer med at iværksætte en kampagne med tilfældige arrestationer af ledende medlemmer af venstrefløjsorganisationer, særligt de mest radikale som BJP. Af alle disse årsager laver vi en offentlig appel til arbejdere og unge over hele verden om at mobilisere til at stoppe denne bølge af repression fra den El Salvadoranske regerings side og for forsvar af demokratiske rettigheder, for løsladelse af alle politiske fanger, imod statsterrorisme og for revolutionær enhed i proletariatet i kampen mod kapitalismen og for et socialistisk samfund. I dag, mere end nogensinde, kan kampråbet fra Første Internationale blive hørt over hele jorden: ”Arbejdere i alle lande, FOREN Jer!”.

Stop angrebene og smædekampagnen imod BJP!

Øjeblikkelig løsladelse af alle politiske fanger!

Imod statsterrorisme, massemobilisering!

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.