Den 13. april markerer en usædvanlig begivenhed. Idag er det nemlig 5 år siden de velhavende magthavere i landet - med opbakning fra USA - forsøgte at vælte den folkevalgte præsident Chávez. De indsatte en ny præsident - men det holdt kun ved i lidt over et døgn. På grund af en fantastisk folkelig opstand fra neden, med demonstrationer og blokader, faldt kuppet sammen som et korthus. Dette var et produkt af en unik revolution, som stadig er i fulde omdrejninger.

Her på 5-årsdagen vil vi opfordre alle vore læsere til at læse forskellige artikler, som vi udgav den gang, og som forklarer vores grundlæggende analyse af kuppet og af revolutionen i sin helhed.

Først og fremmest denne artikel: Revolution og kontrarevolution i Venezuela


Derudover vil vi opfordre alle til at læse vores artikel om Arbejderkontrol og fabriksbesættelser i Venezuela. For en mere dybdegående analyse af revolutionens opgaver, læs artiklen Spørgsmålet om staten – nøglen til den venezuelanske revolution


Samt lytte til lydklip fra oplæg af Andreas Bülow i Roskilde fra 19. juni 2006.

Desuden opfordrer vi alle til at downloade dokumentar-filmen The revolution will not be televised, som giver en øjenvidneskildring af kuppet i 2002.


Vi minder også om at Hands Off Venezuela-kampagnen afholder sin generalforsamling imorgen, lørdag, hvor alle interesserede er velkomne. Læs mere her.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.