Lørdag den 14. april fejredes 5-årsdagen for den folkelige opstand imod det mislykkede kup i Venezuela. I København markeredes dagen, med en generalforsamling for Hands Off Venezuela-kampagnen.
HoV - kampagnen har i februar og marts været ude og holde 7 foredrag ved offentlige møder, landet over. Dette har været en god start, for det har vist at der er en stor interesse i og mange spørgsmål til, det der foregår i Venezuela, Chávez politik, de revolutionære fagforeninger og arbejderbesatte fabrikker, de sociale fremskridt og udryddelsen af analfabetisme, de studerendes og ungdommens kampe, etc.

Den 14. April holdt vi så generalforsamling. Her blev der bl.a. vist videoklips optaget af den internationale delegation af aktivister, som Hands Off Venezuela sendte til Venezuela op til præsidentvalget i december sidste år. Bl.a. så vi videoer om denne delegations møde med arbejdere på Sanitarios Maracay, en besat fabrik, som fungerer under arbejderkontrol. Vi så også en video fra valgdagen i Caracas, som viste den enorme entusiasme for revolutionen, som eksisterer hos de fattigste venezuelanere.

Fra HoV generalforsamlingen 14.april

Under diskussionen om den praktiske organisering af HoV, blev det besluttet at basere den danske kampagne på det internationale HoV-grundlags 4 principper, som basalt set betyder at alle der støtter revolutionen i Venezuela og vil forsvare den imod USA's indblanding kan være med.

Det blev besluttet at enhver der tilslutter sig kampagnens grundlag og betaler 75 kroner i årligt kontingent, kan blive medlem af foreningen Hands Off Venezuela. Et mål om at nå 50 medlemmer inden 1. juni blev sat.

Det blev ydermere besluttet at igangsætte en række aktiviteter: Månedlige møder for alle aktive med visning af videoer, diskussioner af den aktuelle situation i Venezuela, m.v.. Udgivelse af et nyhedsbrev, som skal komme 4 gange årligt og i små artikler informere om kampagnen og om Venezuela generelt. Det første nummer skal ligge klar til 1.maj, evt. sammen med en løbeseddel der informerer om kampagnens formål. På 1.maj vil vi bruge arbejdernes internationale kampdag, til også at få budskabet om Venezuela sat ordentligt på dagsordenen, bl.a. med små boder og uddeling af vores nyhedsbrev og diskussioner med interesserede.

En anden beslutning var, at undersøge mulighederne for at lave en HoV t-shirt og andre materialer. Samtidig vil en indsats for at knytte tættere bånd til fagforeninger, nu blive skudt i gang, så budskabet om Venezuela også kan komme ud til fagligt aktive og danske lønarbejdere.

På mødet var også aktive fra Dansk-Cubansk forenings ALBA-gruppe tilstede. Disse kammerater inviterede os til et tema-seminar de vil afholde den 12. Maj, om venstredrejningen i Latinamerika og opfordrede til at samarbejde i fremtiden.
En repræsentant fra den venezuelanske ambassade var også tilstede og glædede sig over vores interesse for Venezuela. Mødet endte i en god stemning og vi har nu et godt grundlag for at få solidaritetsarbejdet udbredt til mange flere.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.