En stor del af de internationale medier gentager de halve sandheder og hele løgne om "manglen på frihed for medierne" i Venezuela. Dagens leder og forside i oppositionsavisen TalCual, som sammenligner Hugo Chavez med Hitler, ville have skaffet redaktøren en sag på halsen i de fleste vestlige demokratiske lande. I Venezuela har de lov til at udgive det frit.
Se her:

Forsiden af avisen TalCual 1.2.2007




TalCual ejes af Teodoro Petkoff, en tidligere venstreorienteret, som stod i spidsen for privatiseringer under Caldera-regeringen og en af de nærmeste rådgivere til oppositionskandidaten Manuel Rosales ved præsidentvalget i december.

Den samme avis havde 26. september 2003 en forside med et billede, der viste Hugo Chavez med en 9 mm pistol ved en offentlig demonstration, og en overskrift der sagde "Ved pistolens punkt". Det lille problem var blot, at det, som Chavez i virkeligheden havde i hånden ved demonstrationen var... en rose, og at billedet var en fotomontage.

Forsiden af avisen TalCual 26.10.2003Det oprindelige billede, som Tal Cual havde manipuleret


Virkeligheden er, som mange i den alternative og frie presse i Venezuela understreger, at den største bekymring ikke er ytringsfrihed, men snarere retten til sandfærdig information.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.