Der kan ikke være demokrati, så længe medierne forbliver på kapitalisternes hænder
At befri medierne fra den fremmede, kriminelle indflydelse fra kupmagerne er et vigtigt skridt i etableringen af en socialistisk presse: en presse, der fortæller sandheden. De skridt, som Venezuela har taget i retning af demokratisering af radiokanalerne er et eksempel på, hvoirdan dette bør udføres. Vi støtter aktivt disse tiltag og bekræfter vores støtte til etableringen af socialisme. Den 3. december 2006 stemte 63 procent af de 7,3 millioner venezuelanske vælgere for "mit socialistiske projekt", som Chavez udtrykte det.

Kampen der foregår i Venezuela på nuværende tidspunkt har støtte fra de vigtigste internationale sociale fora, eller i det mindste fra de, der ikke har en venlig holdning over for den fattigdom og det barbari, som kapitalismen påfører verdens folk.

De tiltag, der er taget omkring medierne er ikke et resultat af en art midlertidig sindssyge eller en personlig "vendetta" eller "autoritær tendens" som de borgerlige talsfolk forsøger at udstille dem som ved hver given lejlighed. Tværtimod er de de første skridt i retning af at skabe en ny global medieideologi, opbygge nye informationskanaler og tilskynde til en mangfoldighed af ideer: oprettelsen af medier, der vil være i menneskehedens tjeneste. En ny socialistisk orden kræver nye socialistiske kommunikationssystemer, fri fra fremmede kræfters indflydelse. Disse er nødvendige skridt i retning af at bygge en permanent og kreativ revolution.

Det er afgørende, at det venezuelanske folk føler, at en klar sejr på spørgsmålet om medierne er nødvendig. Det venezuelanske folk kæmper på mange fronter, og en sejr på dette vigtige felt vil være et stort skridt fremad.

Vi bekymrer os ikke om krokodilletårerne hos de, der har haft gavn af det private ejerskab af medierne i årevis, eje heller for tomme ord fra politikere, akademikere og journalister, der har været trofaste tjenere for den kapitalistiske ideologi, der har monopoliseret medierne. Det, det drejer sig om, er at det venezuelanske folk behøver og ønsker socialiserede og revitaliserede kommunikationssystemer. Vejen frem for folket er at udvikle og styrke deres egne kommunikationsmidler, både på nationalt niveau og med resten af verden. Det fundamentale er at lade stemmerne blive hørt hos de, der ønsker at skabe historien og ikke længere være ofre. Der har allerede været alt for mange ofre.

Det eneste vigtige spørgsmål er, at den revolutionære vilje, der føder et nyt samfund fra neden, bliver i stand til at udtrykke sig gennem nye kommunikationsformer. De gamle former, som de borgerlige medier har brugt, må blive besejret og overvundet. Alt det bedste i dem kan vi tage med os, men nu befriet fra den private ejendoms greb. Vi kan bruge de bedste teknikker til at producere en anden slags kommunikation: en der er kreativ, elskende og humoristisk. Vi kan lave medier, der vil udtrykke alles synspunkter: medier der vil rapportere om den socialistiske revolution i Venezuela og de socialistiske bevægelser over hele verden med aldeles frihed.


Vi afviser fuldstændig erklæringerne fra Organisationen af Amerikanske Stater (OAS) og dens allierede. Vi forlanger oprigtig respekt for det venezuelanske folks vilje, deres præsident, lovene om kommunikation og regeringens beslutninger om medierne, der nu er hele samfundets ejendom.

Vi opfordrer arbejdere generelt, og særlkigt dem, der arbejder i medierne, læserne, lyttere og seere, de sociale bevægelser, de progressive medieorganisationer og revolutionære studenter til at gå med os i en international kamp. Vi opfordrer til åbne debatter, pressemeddelelser og offentlige demonstrationer for at lade det venezuelanske folk vide, at de ikke er alene i denne afgørende kamp. Venezuelas folk har brug for medier, der er fri for kontrol fra monopoler og banditter, og det samme behov har hele verdens folk. Arbejdere kan kun stole på solidaritet fra andre arbejdere. Lad os organisere os i solidaritet under et revolutionært program. Lad os tage initiativ til et internationalt program for frie og demokratiske medier og for socialisme. Oligarkerne (Venezuelas traditionelle elite af godsejere, kapitalister og embedsfolk) forbereder sig allerede nu på et slag. Vi må ikke være passive. Vi må ikke være naive.

Al magt til den venezuelanske revolution!

Hands Off Venezuela!

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.