I dag, d. 17. september 2006, besøger den iranske præsident Mahmoud Ahmadinejad for fåste gang Venezuela. Det kommer efter fem officielle besø af Hugo Chavez i Iran og tre af Mohammad Khatami - Ahmadinejad's forgæger - i Caracas.

Det forventes, at tyve aftaler vil blive underskrevet i løbet af det to dage lange besøg herunder en om opbygelsen af en bilproduktionslinje i Venezuela. Til en ceremoni på mandag den 18. spetember vil Hr. Chavez og Dr Ahmadinejad indvie det statsejede iranske Petropar's olieboringer i Orinoco-bætet. De skal ogsåtil delstaten Bolivar i det østlige Venezuela, hvor de vil uddele traktorer til bøder. Disse traktorer er blevet fremstillet af et iransk-venezuelanske joint ventur selskab indviet af Khatami i marts 2005. Indtil nu har det iranske regime og kapitalisterne investeret hundred af millioner af dollars i Venezuela.

Selvom vi forstår enhver regerings behov for at have gode diplomatiske forhold og handelsforbindelse med et stort og varieret antal regeringer over alt i verden, er vi ikke desto mindre meget kritiske overfor Chavez regeringens ekstraordinære tætte og kammeratlige forhold med Irans Islamiske Republic (IRI). Vi tror, at dette bygger på en misforståelse af IRI som et "revolutionært" og "anti-imperialistisk" styre. Dette forhold, som har indbefattet at Hr. Chavez flere gange har kaldt Dr. Ahmadinejad sin "broder", hjælper til at styrke regimet og svække massebevægelsen i Iran - især arbejdernes kamp for deres basale fagforeningsrettigheder.

Vi tilskynder derfor alle venezuelanske revolutionære, socialister og fagforeningsaktivister til at offentliggøre det iranske regimes egentlige natur for den bolivariske bevægelses masser. IRI er et af verdens mest undertrykkende regimer:

- arbejdere kan ikke danne nogen fagforeninger, gå i strejke eller vælge egentlige repræsentanter
- kvinder er andenrangsborgere med halvdelen af mænds juridiske rettigheder
- unge mennesker tvinges til at underkaste sig en middelalderlig ideologi ned i de mindste detaljer af deres liv
- nationale minoriteter er frataget deres mest grundlæggende rettigheder
- hele befolningen er frarøvet egentlige demokratiske rettigheder og frie valg

Vi beder alle bolivariske aktivister rejse spørgsmålet om undertrykkelsen i Iran, i sær arbejderklassens forhold, i deres fagforeningsafdellinger og på møder for Bolivariske Cirkler og Missionés. De må også lægge pres på deres lokale og nationale repræsentanter, herunder præsident Chavez og andre folk i kabinettet.

Hjælp iranske arbejdere med at opnå de samme ting som deres venezuelanske brødre og søstre!

Iranian Revolutionary Socialists' League (De Iranske Revolutionære Socialisters Liga)
17. September 2006


Iranian Revolutionary Socialists' League
Liga Socialista Revolucionaria Irani­
http://www.pishtaaz.com/kargar/english.htm
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Læs mere om revolutionen i Venezuela på Hands off Venezuela siden.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.