Præsident Chavez ankom til Wien i går, 11. maj, forud for EU-mødet om Latin Amerika, som finder sted i dag. Men Hugo Chavez vil ikke kun tale med Europas ”fine selskab” og politiske ledere. Han vil også tale til arbejderne og ungdommen i Østrig. I går aftes bød omkring 200 aktivister ham velkommen med et kamplysten "¡Rumbo al socialismo!" – "Fremad mod socialisme!”



Chavez møder de 200 aktivister

I løbet af få dage har aktivister fra Hands off Venezuela kampagnen, den socialistiske ungdom og den marxistiske tendens Der Funke, sammen med en række Chávez støtter organiseret en militant demonstration for at vise deres solidaritet med den bolivariske revolution. Efter at have givet flere korte interviews til pressen, vendte Chávez sig mod aktivisterne, som var kommet ud for at hilse på ham, mens de råbte slogans som "El pueblo unido, jamás será vencido!" og ” "¡Rumbo, rumbo, rumbo! ¡Rumbo al socialismo!" Chavez hævede sin knyttede næve som hilsen til mængden.



Chavez taler med Emanuel Tomaselli

Derefter talte han med Emanuel Tomaselli, koordinatoren for Hands off Venzeula kampagnen i Østrig. Chávez sagde: ”De fattige, arbejderne, kvinderne – i det 21. århundred vil disse undertrykte lag i samfundet føre min ungdom i 1960’ernes idealer ud i praksis”. Han gik videre for at hilse på Alan Woods, redaktør af www.marxist.com og ledende personer i den Internationale Marxistiske Tendens, såvel som den venezuelanske fagforeningsaktivist Rubén Linares fra UNT. Han bekræftede hans tilstedeværelse ved Hands off Venezuela og Cuba mødet i aften i Arena Wien i Wien.


"¡Rumbo al socialismo!" – "Fremad mod socialisme!"

I løbet af de sidste dage har alle de store østrigske aviser haft artikler om Hands off Venezuela og annonceret aftenens møde. Hugo Chávez, Alan Woods, Aleida Guevara og Rubén Linares vil tale til mødet. Grundet stor folkelig interesse i begivenheden vil store videoskærme blive opstillet udenfor bygningen, som vil bringe mødet ud til de folk, som blive nødt til at blive udenfor. Mere end 50 journalister fra hele verden vil være til stede og dække mødet. Dette møde vil kunne betyde et stort gennembrud for solidaritetsbevægelsen med den bolivariske revolution i Østrig.

OPDATERING 13.06.06: Se rapport fra mødet her (engelsk).

Læs mere om den bolivianske revolution på www.HandsoffVenezuela.dk eller i denne artikelsamling af Andreas Bülow, der for tiden laver politisk arbejde i Venezuela.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.