På et møde i præsidentpaladset Miraflores' Ayacuchosal, blev dekretet om at nationalisere Constructora Nacional de Valvulas (CNV - en ventilfabrik) underskrevet.

Efter to lange års kamp blev ekspropriationen af CNV endelig gennemført. CNV havde været besat af arbejderne igennem hele forløbet.

Constructora Nacional de Valvulas er en fabrik, der tidligere var ejet af kupmageren Andres Sosa Pietri, som er forhenværende formand for PDVSA (Venezuelas nationale olieselskab). Efter kupforsøget i 2002 nægtede han at genopstarte produktionen og arbejderne besluttede sig for at overtage faciliteterne.

Jorge Paredes, en af de ansatte på fabrikkens ledere sagde, at: "dette er en ny erfaring for arbejderne, en ny udviklingsmodel der vil være til gavn for arbejderne og samfundet. Denne proces med delt kontrol over firmaet, vi nu starter på, må videreføres til andre virksomheder og andre arbejdere."

Virksomheden forsynede på et tidspunkt 22% af det nationale marked for ventiler, som bliver brugt i produktionen af olie. Beregninger viser at PDVSA i år skal investere 148 Bolivarer på ventiler.

Arbejderne vurderer, at de på tre måneder vil have fabrikken klar til at producere igen.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.