I dag, onsdag d. 19. december, vedtog Folketinget Finansloven for 2013.
Finansloven er desværre en fortsættelse af den tidligere borgerlige regerings sparepolitik, som især rammer på velfærden i det offentlige og alle dem der står til at ryge ud af dagpengesystemet.

Kun Liberal Alliance stemte imod, men ud fra en betragtning om at finansloven ikke var liberal nok. Socialistisk Standpunkt er også imod finansloven, men af den stik modsatte grund: at den angriber arbejderklassen og ungdommen.
En flok støtter af Socialistisk Standpunkt samledes derfor i dag for at uddele løbesedler der forklarer hvorfor vi er imod finansloven, og generelt gøre opmærksom på at selvom alle arbejderpartierne støttede finansloven, så er der også en venstreorienteret modstand mod dens nedskæringsindhold.

Herunder teksten til den løbeseddel der blev delt ud:
Finanslov 2013 - flere besparelser NEJ TAK!

I dag tredjebehandles finansloven inde bag Christiansborgs tykke mure. En af de sidste ting Folketingets politikere gør inden de går på juleferie er at vedtage finansloven for 2013 – desværre indeholder den ingen julegaver. Tværtimod.

Socialistisk Standpunkt er imod finansloven, fordi vi mener, at den fortsætter den borgerlige nedskæringspolitik, og i virkeligheden på nogen områder er værre.

Vi er især imod finansloven fordi:

- Dagpengeforringelserne gennemføres. Halveringen af dagpengeperioden til bare to år og fordoblingen af genoptjeningsperioden er et kæmpe angreb, ikke bare på de tusinder der står til at miste hele indtægtsgrundlaget fra nytår, men for alle arbejdere i Danmark. Jo værre forholdene er for arbejdsløse, jo mere presser det løn- og arbejdsforhold for alle.

- Nedskæringerne på det offentlige i Finanslov 2013 er værre end under de borgerlige. I finansloven er det besluttet at den offentlige vækst kun må være på 0,1 procent til næste år, hvilket vil betyde at nedskæringerne og fyringerne fortsætter og at velfærden bliver yderligere forringet.

- Regeringen skaber ikke et eneste nyt job, men er med sin nedskæringspolitik med til at øge arbejdsløsheden næste år.

- Finansloven stadfæster skatteaftalen der øger uligheden i Danmark.

Ovennævnte tiltag har ingen steder hjemme i dansk arbejderbevægelse. Det er tiltag der rammer arbejderklassen og ungdommen hårdt, mens arbejdsgiverne vil nyde godt af det yderligere pres på lønningerne.

aktion-finanslov-nov-2012

Toppen i arbejderpartierne, Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten, har valgt at administrere kapitalismens krise og fortsætte de borgerliges nedskæringspolitik til gavn for arbejdsgiverne. Vi kan se konsekvenserne i meningsmålingerne: Socialdemokratiet og SF fløjter nedad, og Enhedslisten risikerer at gå samme vej hvis de fortsætter med støtte til regeringens politik. Miskrediteringen af arbejderparitierne baner vejen for at de borgerlige kommer tilbage på magten - stærkere end de har været længe.

Den nye regering blev valgt med håb om at der nu ville komme andre boller på suppen, at det var slut med den borgerlige nedskæringspolitik. Det er på tide at sætte en stopper for denne katastrofekurs og vende skuden. Men det kræver aktiv deltagelse af de menige medlemmer af fagforeninger og arbejderpartier.

Alle der vil bryde med den nuværende højrekurs, må kæmpe for at arbejderpartierne (S, SF og Ø) bryder med Det Radikale Venstre og smider dem på porten. Med sin nedskæringspolitik er regeringen blot med til at uddybe krisen og forøge arbejdsløsheden.

Den eneste vej ud af krisen er en socialistisk politik: at staten overtager de fabrikker der er lukket, som f.eks. Vestas og værfterne og kører dem videre under arbejderkontrol. At staten overtager Nordsø-olien og bruger overskuddet til velfærd. At staten overtager bankerne så finanssystemet kommer under demokratisk kontrol. Disse skridt er en uundværlig del af en plan for at sætte gang i produktionen og investeringerne – En sådan planlægning af økonomien er den eneste realistiske måde at komme ud af krisen, uden at lægge regningen for arbejderklassens fødder, som det bl.a. sker med Finansloven for 2013.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.