Kære SF’ere
SF er i regering med Det Radikale Venstre og regeringsgrundlaget er præsenteret. Vi er klar over, at omvæltningen knapt har nået at bundfælde sig og at vi endnu har til gode at opleve den nye regering føre egentlig politik. Ikke desto mindre byder den alvorlige situation os at rette denne henvendelse, da koalitionen med de Radikale, efter vores opfattelse, udgør en trussel imod arbejderklassen og ungdommens forhold og for SF’s fremtid.

Værst tænkelige situation
Vi har, siden ”Fair Forandring” blev lanceret, advaret imod den kurs som samarbejdet med Socialdemokratiets højrefløj har ledt SF ind på. Ikke mindst har vi gang på gang understreget at regeringsdeltagelse med de Radikale, som er et bund borgerligt parti, finansieret og støttet af samfundets absolutte top, vil være katastrofalt for arbejderklassen, ungdommen og ikke mindst SF som parti. Derfor har vi gang på gang argumenteret for at SF ikke skulle gå med i regeringen på det aktuelle grundlag, som det nu er sket.

Regeringsprogrammet ”Et Danmark, der står sammen” er blevet, bortset fra få detaljer, et borgerligt program der dikterer forringelser, nedskæringer og pres på løn og arbejdsforhold og hvor stort set alle SF’s gode mærkesager er forsvundet. Vi mener, at det præsenterede regeringsprogram bekræfter vores tidligere advarsler og derfor mener vi, det er vores pligt at råbe vagt i gevær.

Den næste periode vil blive den allersværeste situation for partiet i SF’s historie. Den internationale kapitalisme er i krise. Der er ikke råd til progressive reformer indenfor kapitalismens snævre rammer. Ser vi til Norge og SV, taler deres bitre erfaringer med koalition med et borgerligt ”centerparti” for, at partiet endda kan risikere at ryge ud af folketinget, hvis ikke der handles.

I lang tid har kanaler for intern debat i partiet været yderst begrænsede og konsekvensen har været en knugende tavshed. Selv, er vi fra Socialistisk Standpunkt blevet ekskluderet af SF’s forretningsudvalg i 2008 pga. vores kritiske position. Nu er valget imidlertid overstået og det er på tide at drage konklusioner og tage bladet fra munden.

Diskussion af kursen nødvendig
Ministerbiler, porteføljer og ”ansvar” er alt sammen meget godt. Men vi må besvare spørgsmålet: til hvilken pris? Hvor meget er partiets program og principper værd i forhold til ”indflydelse”? Og hvad er indflydelse uden principper?

Situationen er nu den at regeringen, med deltagelse af SF, skal implementere slagtningen af efterløn, fastholde forringelserne af dagpengene, børnechecken, bevare 24-årsreglen osv. Samtidig er millionærskatten, bankskatten og to-lærer-ordningen gået fløjten, og regeringsgrundlaget lovet at videreføre VKO’s økonomiske politik, men ifølge Margrethe Vestager, med endnu lavere vækst i den offentlige sektor, end under de borgerlige(!).

Det er derfor, efter vores opfattelse, afgørende, at der startes en diskussion i partiet af partiets nuværende kurs og ikke mindst fremtid. Vi mener at alle kræfter der vil trække partiet til venstre og væk fra kviksandet på den politiske midte, må støtte hinanden og gennem åben og fri diskussion, vende partiets kurs og derigennem søge at skabe en venstredrejning i hele arbejderbevægelsen - også i de to andre arbejderpartier. Første punkt er en samlet kamp, på tværs af arbejderpartierne, for at bryde koalitionen med de Radikale.

Vi er en marxistisk tendens og vi er klar over at flertallet af SF’s medlemmer, langt fra er enige med alle dele af vores politik, men vi stoler på, at vi gennem saglige argumenter og demokratisk diskussion kan bevise vores ideers rigtighed og vi tilbyder vores beskedne kræfter i arbejdet for at dreje partiet til venstre. Et arbejde der er så afgørende for arbejderklassens og partiets allernærmeste fremtid.
Vi er som sagt blevet smidt ud af partiet, om end vi håber, at denne beslutning kan omgøres. Ikke desto mindre betragter vi os som SF’ere. Vi modtager hjertens gerne debatindlæg til vores avis og hjemmeside i forsøget på at ændre partiets kurs. Ligeledes opfordrer vi til at tage kontakt til os på nedenstående mail og lad os starte diskussioner, som enkeltpersoner såvel som i partiafdelinger. Det afgørende er, at arbejdet starter nu.

Med håb om fremtidigt samarbejde og en venstredrejning af SF og arbejderbevægelsen.

med venlig hilsen
Redaktionen, Socialistisk Standpunkt.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.