Så er Socialistisk Standpunkts valgavis på gaden. Læs den her.
Vil du være med til at kæmpe for de ideer, der står i avisen og her på siden så kontakt os på:
Ring eller sms: 61651088
mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Køb abbonnement på Socialistisk Standpunkt her

Herunder er lederen:

Kæmp for socialisme

Endelig kom valget! Endelig kom muligheden for at slutte ti års borgerligt styre. Endelig har vi muligheden for at sætte en stopper for velfærdsmassakre, racisme og krigsførsel. Der er lys for enden af tunnellen.

Alle kræfter må sættes ind på at komme af med den borgerlige regering. De borgerlige har siden de kom til ført en benhård klassepolitik, til gavn for erhvervslivet, bankerne og de rigeste. En politik, der er tiltaget, efter krisen brød ud i 2008. De borgerlige har skåret massivt i velfærden, halveret dagpengeperioden, skåret kontanthjælpen, hævet pensionsalderen til over de 70 og planlægger også massive angreb på SU’en, samtidig med at uligheden er vokset.

Derfor kan det heller ikke understreges kraftigt nok: Den borgerlige regering må væk! Alle kræfter må mobiliseres for at give dem det størst mulige nederlag til valget! Vi opfordrer til at stemme på SF – men også, at man kæmper for en socialistisk politik.

En rigtig rød regering, bestående af S, SF og Ø ville indenfor 100 dage kunne gennemføre en grundlæggende forandring af Danmark. De borgerliges nedskæringer og angreb ville kunne rulles tilbage, sammen med de mange privatiseringer. Der vil kunne blive sat gang i økonomien og skabes arbejde til alle gennem en nationalisering af de 200 største virksomheder og en arbejdsuge på 30 timer.

Første forudsætning er, at arbejderpartierne afviser ethvert regeringssamarbejde med de Radikale. Deres alliance med de borgerlige om den såkaldte tilbagetrækningsreform, der er et frontalangreb på efterløn og pension, må have overbevist selv de mest tvivlende om, at De Radikale hører til i den borgerlige lejr.

Den eneste vej frem er et rent rødt flertal bestående af S, SF og Ø. Hvis arbejderpartierne fremlagde et klart fælles alternativ til de borgerliges politik, er der ikke nogen tvivl om, at de ville kunne vinde flertal for en arbejderregering.

Der er brug for et reelt alternativ til de borgerlige. Arbejderklassen og ungdommen vil ikke have en kopi af de borgerliges politik fremført af Helle og Villy – de vil have en radikalt anderledes politik. En arbejderregering der fortsætter de borgerliges politik vil medføre enorm desillusionering og miskreditere arbejderpartierne.

At vælte de borgerlige er punkt nummer ét på alle aktive arbejdere og unges dagsorden. Det kan der ikke herske tvivl om. Men så meget desto vigtigere er det at komme med en advarsel: Den internationale kapitalisme også den danske er i en dyb, dyb krise.

Krisen tilspidser og forenkler klassemodsætningerne enormt. Overfor hinanden står, grundlæggende set, to klasser, hvis interesser er diametralt modsatte.
Ligegyldig hvilken konstellation, der kommer til magten efter valget, bliver den stillet overfor valget: bryd med kapitalismen eller gennemfør angreb på arbejdere, unge, gamle og syge.

En ny regering alene hjælper ikke. Se blot på Grækenland og Spanien, hvor det er socialdemokratiske regeringer, der leder landene og gennemfører nogle af de mest bestialske angreb på velfærd og tilkæmpede rettigheder. Ikke fordi de er onde, men fordi partiledelserne ikke vil bryde med kapitalismen. Stemmen i sig selv er blot første skridt. At vælte de borgerlige er blot startskuddet til den virkelige kamp om at forandre samfundet grundlæggende. Fremtiden bestemmes ikke i Folketingssalen, den bestemmes af magtforholdet mellem klasserne, den bestemmes i klassekampen. Bliv aktiv i arbejderbevægelsen og kæmp for socialisme.

For en arbejderregering på et socialistisk program!

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.