SF’s forretningsudvalg har overbevist sig selv om at man ikke kan støtte en socialistisk avis og samtidig være medlem af SF. Derfor er en række SF’ere netop blevet udelukket fra partiet. En af disse er mangeårigt medlem af SF og tillidsmand for Dansk Retursystem Kim Molbech.

Kim Molbech blev aktiv i SFU i 1983 frem til starten af 90erne. I 1999 meldte Kim sig ind i SF og har været medlem, med en enkelt pause, siden.

Årsagen til at forretningsudvalget vil eksludere Kim Molbech er at han støtter avisen Socialistisk Standpunkt hvilket tilsyneladende ikke er foreneligt med medlemskab af SF.

”Det her finder jeg dybt underligt,” siger Kim Molbech. ”Jeg har altid haft de holdninger, jeg har i dag, men det er der nu tilsyneladende ikke længere plads til i SF. Hvorfor forstår jeg ikke. SF er stadig et socialistisk parti som ifølge program og love bygger på de marxistiske ideer. Derfor undre det mig noget at forretningsudvalget nu vil ekskludere mig. Man kan frygte at det beror på at forretningsudvalget ønsker at komme af med kritiske røster i partiet. Men går ledelsen først ind på den sti må ethvert medlem af SF spørge sig selv: Hvem blive så de næste? Derfor håber jeg oprigtigt på at ledelsen af SF kommer til fornuft og omgør de her eksklusioner.”

Kim har som mangeårigt medlem af 3F været fagligt aktiv på mange arbejdspladser og blev for et år siden valgt som tillidsmand på Dansk Retursystem i Hedehusene. Igennem det faglige arbejde har Kim erfaret nødvendigheden af sammenhold.

”Vores nyligt overståede lokalforhandlinger var noget af en gyser. Kun fordi at kollegaerne stod sammen og lagde massivt pres på ledelsen var vi i stand til at få et resultat hjem. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal fortælle mine kollegaer, at mit eget parti nu smider mig ud fordi jeg støtter en socialistisk avis. Det er svært at se logikken i at man står på arbejdspladsen og kæmper for bedre forhold, og at ens eget parti så kvitterer med at ekskludere en. Hvor er vi henne? Jeg har vel lige så meget ret til at være i mit parti som alle andre. At lave en avis kan da ikke være uforeneligt med medlemskab. Det næste blive måske at man heller ikke må abonnere på en avis?”

Kim Molbech forstår heller ikke, hvordan forretningsudvalget kan ekskludere ham, når hans egen lokalafdeling ikke har oplevet nogle problemer

”Min lokalafdeling må da være den, der bedst kan fortælle, om jeg har gjort noget der ikke er foreneligt med at være i SF. Ærlig talt aner forretningsudvalget ikke en pind om mit arbejde i SF. Derfor vil jeg også gøre alt for at komme i kontakt med så mange medlemmer af min afdeling som muligt og opfordre dem til at protestere til Hovedbestyrelsen.”

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.