Det er tilsyneladende blevet en vane for politiet at slå til mod forsvarsløse flygtninge i ly af natten. Det er som om, at politiets ledelse er klar over, at disse skændselsgerninger ikke tåler dagens lys. I nat gik det ud over 21 mænd og en kvinde. Klokken to i nat mødte politiet talstærkt op ved Sandholmlejrens fængsel, hvor irakerne – der ikke er dømt for nogen forbrydelser – sad spærret inde.

Fra en tidligere demonstration til støtte for flygtningene
Irakerne blev senere sat ombord på et chartret MD-87 fly fra Danish Air Transport. Flyet lettede klokken 7.30 med kurs mod Bagdad. Her venter der flygtningene en mildt sagt usikker skæbne. Ifølge iraqbodycount.org, der alene rapporterer om bekræftede og dokumenterede dødsfald, er 537 civile irakere blevet myrdet i august. 21 af de dræbte var børn.

Send de borgerlige til Irak

Hvert eneste hår, der bliver krummet på de deporterede flygtninges hoveder, har den borgerlige regering ansvaret for. Hver eneste skramme, hver eneste trussel, hvert eneste dødsfald. Hvis en eneste af de deporterede forsvinder eller bliver dræbt, må den borgerlige regering gå af, og den ansvarlige minister må – sammen med politiets ledelse – blive stillet for en domstol under anklage for medvirken til drab.

Arbejderbevægelsen må kræve, at de deporterede irakere omgående bliver hentet hjem til Danmark igen. Hvis nogen bør deporteres til Irak, bør det være de borgerlige politikere og ministre.

Politi-overgreb
I løbet af de senere år er den såkaldte ”retsstat” blevet hastigt afmonteret. Det blev tydeligt, da Københavns Politi straffrit kunne tæske løs på fredelige demonstranter, der protesterede imod rydningen af Brorsonskirken i august. I nat blev det endnu engang demonstreret.

Ved Sandholmlejrens fængsel blev en journalist fra internetsiden Modkraft.dk anholdt. Det skete, uden at han havde gjort noget ulovligt, og på trods af, at han viste sit pressekort og gjorde opmærksom på, at han var ved at udføre sit arbejde som reporter. Sammen med en gruppe aktivister, der intet ulovligt havde foretaget sig, blev han ”præventivt” anholdt for en forbrydelse, som kun eksisterede i politiets fantasi!

I Odense Lufthavn, hvor irakerne blev sat på flyet, besatte politiet hele området. Selv kontroltårnet var overtaget af politiet. Beskeden fra den borgerlige regering og politiets ledelse er tydelig: rockerne, skattesnyderne, voldsmændene, selskabstømmerne og indbrudstyvene får lov at være i fred – men når det drejer sig om at sende flygtninge tilbage til krig og katastrofe, så bliver hele styrken sat ind! Det er en skandale.

I protest over nattens tvangsudvisninger opfordrer gruppen Kirkeasyl alle til at deltage i en stor manifestation i dag onsdag kl.18.30 ved Integrationsministeriet, Holbergsgade 6 i det indre København.
  • Asyl til de irakiske flygtninge!
  • Send de borgerlige til Irak!

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.