”Hvor er Socialdemokratiet? Hvor er SF? Hvor er Enhedslisten?” En ung kvinde var skrap i mælet, da hun talte til demonstrationen. Hun beskrev Israels massakre på Gazas befolkning, og hun rettede en anklagende finger imod danske politikere, der er så bange for at have noget med muslimer at gøre, at de undlader klart at tage stilling imod Israels massakre.

De knap 1000 demonstranter bakkede hende op. Der blev klappet i vanterne i frostvejret. Der blev viftet med palæstinensiske flag. Ingen fagforeningsfaner. Ingen faner fra partiafdelinger.

En af demonstrationens arrangører, Lars Grenaa, gik på talerstolen. Han indledte med at sige, at det langt fra er en lige konflikt:
” Jeg har desværre mødt folk her i det såkaldt fornuftige Danmark der siger, at man ikke skal møde op til en demonstration mod Israels invasion af Gaza. De fortæller mig, at man ikke bare kan fordømme den ene part i konflikten uden at fordømme den anden. De siger, at man ikke kun kan støtte palæstinenserne, fordi palæstinenserne jo også slås og er en del af konflikten. Men når jeg ser en slåskamp, hvor den ene part er en lille udsultet og undertrykt splejs, der engang imellem får givet en lille lussing til sine store og stærke modstander med rustning på, så ved jeg altså godt, hvem jeg holder med.
Især når det er den store tamp i rustning der har startet med at skubbe til den lille splejs.”
Han beskrev situationen i Gaza før invasionen:
”Gaza er en stor fangelejr, hvor 2 millioner palæstinenserne lever indespærret bag høje og tykke mure, og hvor selv vandvejen er blokeret af store krigsskibe. Økonomien er i ruiner, fordi Israel har indført handelsblokade mod Gaza og stoppet fiskeriet.”
Derefter fordømte han de vestlige lederes hykleri:
”USA påstår at de bomber løs over hele verden for at skabe demokrati – og danske politikere står i kø for at støtte dem – men hvordan kan man kalde sig demokrat, når man nægter at anerkende at Hamas rent faktisk vandt et demokratisk valg?
Den vestlige verdens ledere udviser en klam dobbeltmoral, når de ikke fordømmer Israels invasion som de fordømte den russiske invasion i Georgien i sommer, eller når de ikke opretter en coalition of the willing, der kan stoppe Olmerts folkemord og beslaglægge hans masseødelæggelsesvåben.”
gaza_soli_demo4jan08

Jesper Juul Mikkelsen fra gruppen ”Nej til krig” gik på talerstolen:
”Danmark har sammen med det meste af den vestlige verden været med i den illegale blokade imod den demokratisk valgte regering i Palæstina. Set i det lys det hyklerisk, ja nærmest kvalmende når Venstres Søren Pind og Per Stig Møller siger, ’at Israel har ret til at forsvare sig’. Det er et besat folk der bliver angrebet med F16 jagerfly! Jeg spørger: ’Hvem er det lige som i dette øjeblik forsvarer sig i Gaza?’”
Ind imellem blev talerne afbrudt af forskellige slagord på arabisk, der fordømte Israel og erklærede Palæstina for arabisk, samt nogle religiøse besværgelser. Desuden danske slagord om at styrker den internationale solidaritet.

Anisette sang for demonstranterne. Hun erklærede sin uforbeholdne støtte til det palæstinensiske folk og talte om sine oplevelser i det sydlige Libanon i 1981.

Da demonstrationen var slut, gik en gruppe vrede unge palæstinensere ned imod den israelske ambassade for at protestere yderligere. Der blev kastet kanonslag, og politiet skred hårdt ind og anholdt en stor gruppe. Disse vrede unge mennesker er blevet fordømt i TV-avisen og i resten af pressen. Men selv hvis disse unge mennesker havde brændt den israelske ambassade ned, ville det kun være en bleg efterligning af de barbariske handlinger, som de israelske generaler udfører i Gaza. Det ville blegne i forhold til den forbrydelse, den borgerlige regering gør sig skyldig i, når de bakker op om Israels massakre på det palæstinensiske folk.
  • Afbryd de diplomatiske forbindelser til Israel!
  • Støt det palæstinensiske folk!
  • Arbejdere i alle lande, foren jer!

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.