Så er det nye nummer af Socialistisk Standpunkt udkommet. Denne gang er avisen trykt i tabloid-format som en særlig kampagneavis. Dette nummer er et led i vores kampagne for enhed i arbejderbevægelsen imod de borgerlige og deres arbejdsgiver-politik.

Avisen indeholder blandt andet artikler som:

Kapitalisternes profitjagt er skyld i finanskrisen

Jeppe Druedahl analyserer den aktuelle krise. Han forklarer, at overklassen kun kan "løse" krisen ved at lukke virksomheder og fabrikker samt at angribe arbejdernes levestandard. Derfor er der brug for et socialistisk system, så potentialet i produktionen under kan udnyttes til flertallets bedste.

Danmark - et klassesamfund

Artiklen går imod myten om, at vi alle sammen er "middelklasse". Artiklen, forklarer med tal og argumenter, at samfundet er mere delt end nogensinde før mellem de, der ejer virksomhederne, og arbejderne, der må sælge deres arbejdskraft.

De borgerlige gambler med sundheden
Den borgerlige regering har konsekvent arbejdet for at udhule det offentlige sundhedssystem for at tilgodese private kapitalister og forsikringsselskaber.

Bankernes regering

Jan Nielsen beskriver i denne artikel, hvordan den borgerlige regering har givet bankerne milliarder af kroner i gaver, og hvordan de borgerlige (der altid har travlt med at forklare, at der ikke er råd til velfærd) har udskrevet en blankocheck til bankerne for at hjælpe samfundets top gennem krisen.

Forsvar den almene boligsektor
I denne artikel sildrer Lasse Bertelsen de borgerliges gentagne angreb på lejerne. De borgerlige har reelt indført byggestop for den almene sektor og stjålet 10 milliarder kroner, som lejerne har betalt til Landsbyggefonden. Lasse Bertelsen forklarer, at vejen til at sikre gode og billige boliger går gennem at vælte den borgerlige regering.

Interview med Immortal Technique

Aktivister fra den danske del af den internationale kampagne Hands off Venezuela har interviewet den revolutionære amerikanske rapper Immortal Technique. I interviewet forklarer han blandt andre ting om sin støtte til revolutionen i Venezuela.

Planøkonomi - et system uden kriser og ulighed
Den aktuelle krise i den kapitalistiske økonomi viser, at der er brug for et nyt økonomisk system. Sådan et system hedder planøkonomi og handler om rationel, demokratisk kontrol over de vigtigste dele af økonomien. Denne baggrundartikel går i dybden med spørgsmålet.

Endeløs krig og katastrode i Afghanistan

For den borgerlige regering og Dansk Folkeparti er det ikke nok at ødelægge vilkårene for arbejderne i Danmark. Nej, de skal også ud og ødelægge forholdene for andre folkeslag. Krigen i Afghanistan er en katastrofe. Besættelsesmagten er forhadt i befolkningen, og højtstående Nato-officerer erkender nu, at krigen er umulig at vinde. Tropperne må trækkes hjem omgående.

Tegn abonnement nu! Det koster kun 120 kroner for seks numre.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.