29. september 2008 vil stå som en historisk skæringsdato. På denne ene dag forsvandt over 1.000.000.000.000 $ fra de amerikanske aktier i Dow Jones indekset. Det var det største fald siden indekset blev oprettet. Dow Jones omfatter den absolutte kerne i den globale kapitalisme i form af virksomheder, som General Motors, General Electric, Microsoft, Exxon Mobile, Walmart, Boeing, med millioner af ansatte. Når det falder, vidner det om krise i den globale kapitalisme.

I denne anledning inviterer Socialistisk Standpunkt til et åbent møde om finanskrisen fra et marxistisk perspektiv. Mødet foregår lørdag den 11. oktober kl. 13.00 på Degnestavnen 19, st. tv. i Københavns Nordvestkvarter.


Vil vi på mødet se nærmere på baggrunden for den verdensomspændende finansielle krise. I Washington er man på nippet til at forære 700 mia. $ til Wall Streets stinkende rige spekulanter. Samtidig forværres forholdene for almindelige arbejdende mennesker overalt på kloden. Priserne på fødevarer har været stigende. Tvangsauktioner er eksploderet i takt med, at boligpriserne er begyndt at falde. Stigende arbejdsløshed lurer også om hjørnet. Men arbejderklassen skal ikke forvente en tilsvarende redningsplan. Faktisk er det kun gennem en yderligere udplyndring af arbejderklassen, at kapitalisterne kan komme gennem krisen.

Marxismen har i lang tid forudsagt krisen og vi vil også se nærmere på, hvorfor at krisen ikke bare er kommet ud af det blå, men følger uundgåeligt af kapitalismens natur og har været på vej siden slutningen af 1990’erne.

Konklusionen er klar. Kun socialisme kan redde os fra kaos, spild af ressourcer og få dem, som har skabt krisen, betale for dem.

Der vil på mødet naturligvis være rigelig tid til spørgsmål og diskussion.

Tilmelding er ikke påkrævet, men vil være behjælpelig. Man kan melde sig til på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Hvis du har lyst til at læse mere om krisen inden mødet, anbefaler vi disse artikler:
Verdensøkonomien – vild panik
World capitalism in crisis

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.