Det nye nummer af Socialistisk Standpunkt er på gaden fra på mandag.

Læs blandt andet om den økonomiske nedtur. I juli erklærede Handelsbanken, at Danmark var i recession. Selv om økonomerne ikke er enige om, hvor slemt det er på nuværende tidspunkt, er der ingen tvivl om, at økonomien er gået ind i en periode med nedgang, der kan blive langvarig. Samtidig med, at de borgerlige uden blusel deler milliardbeløb ud til fallerede spekulanter som Roskilde Bank, så snakker de om behov for flere fyringer og en arbejdsuge på op til 60 timer. Overklassen forsøger at lægge byrden for krisen på arbejderklassens skuldre.

Læs desuden om SF Ungdoms nye kampagne. Kampagnen kører under overskriften "Der var et yndigt land". Kampagnens fokus er især på bedre og ordentlig kollektiv transport og busbilletter, der er til at betale. Desuden bedre offentlige sygehuse og markante investeringer i uddannelsessystemet.

I avisen finder du også en analyse af den globale fødevarekrise. Millioner sulter, mens der er mad nok til at brødføde alle. 18.000 børn dør hver dag af sult eller af sygdomme, der skyldes sult. Vi bringer en analyse fra vores engelske søsteravis Socialist Appeal.

Avisen indeholder desuden en kommentar fra Shane Jones i USA, der beskæftiger sig med Barack Obama og hans politik, der i alle væsentlige spørgsmål ikke adskiller sig fra den, som George Bush fører. I USA er der mange, der har illusioner til Obama, men i den næste periode med øget klassekamp, som USA bevæger sig ind i, vil behovet for et parti, der baserer sig på arbejderne og fagbevægelsen, komme i forgrunden.

Socialistisk Standpunkt nummer 44 byder desuden på artikler om den danske fagbevægelse, nedskæringerne i kommunerne, privatisering indenfor sundhedsvæsenet, samt en længere artikel om Trotskij og Fjerde Internationale.

Desuden kan læserne som sædvanligt vinde et gavekort til vores butik ved at svare på avisens rebus.

Tegn
abonnement på Socialistisk Standpunkt eller meld dig som avissælger!

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.