Vi inviterer til åbne møder i København, Århus og Roskilde. Møderne er et led i vores kampagne for enhed imod de borgerlige og for, at overklassen må betale for den krise, de selv har skabt.

Skattestoppet som den borgerlige regering har gennemført, fører til at staten får 45,8 mia. mindre i skatteindtægter til velfærd i 2010. Disse penge er i stedet i givet til de rigeste 12 % af samfundet, som får næsten 2/3 af skattelettelser.

Masser af penge til bankerne
De borgerlige har i løbet af de sidste syv år været fuldt optaget med at forklare, at der ikke var råd til "luksusgoder" som efterløn, ordentlige forhold på uddannelserne, flere ansatte i det offentlige eller en anstændig løn til de offentligt ansatte.

Men så snart der er krise, ser vi, at der pludselig er råd til en statsgaranti på 3000 milliarder til bankerne. Pludselig er der råd til, at staten dækker de tab, som de absolut rigeste mennesker i dette land har lidt. Det er benhård borgerlig klassepolitik.

Økonomiminister Lene Espersen sagde til epn.dk den 11. november, at de borgerlige hjertens gerne ville dele nogle flere milliarder ud til deres overklasse-venner i bankverdenen. Som reaktion på, at bankerne mente, at de gaver, de allerede har fået, måske ikke slår til, sagde Lene Espersen: "hvis der er et behov, så må [bankerne] jo henvende sig, og så må vi drøfte det.”

Der er brug for en kursændring
Hvilken anden samfundsgruppe har mødt en tilsvarende velvillighed fra den borgerlige regerings side? Da de offentligt ansatte krævede en løn, der følger med prisstigningerne og gør op med lønefterslæbet, fik de at vide, at de var uansvarlige og grådige, og at der desuden ikke var råd. Men når bankerne er i bekneb står hele statskassen pludselig til deres disposition!

For at stoppe krisen må bankerne overtages, så økonomien kan planlægges. For at udbygge velfærden må skatterne på overklassen sættes kraftigt i vejret. Skatter og afgifter, der rammer almindelige mennesker (som for eksempel moms), må sættes ned eller afskaffes. For at sikre lønningerne imod prisstigninger må der indføres fuld dyrtidsregulering, så lønnen jævnligt reguleres i forhold til prisstigninger på fødevarer, boligudgifter og lignende.

For enhed imod den borgerlige politik
Men den borgerlige regering står i vejen for disse ting. For at gennemføre en politik, der lægger krisens byrde på skuldrene af de, der har skabt den - kapitalisterne - er det nødvendigt med samling i arbejderbevægelsen. Arbejderpartierne (Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten) må kæmpe sammen for et socialistisk program for at fjerne de borgerlige og smide deres politik på porten.

Socialistisk Standpunkt afholder en række åbne møder for at diskutere, hvordan vi bedst kæmper imod de borgerlige og den økonomiske krise. Der er møder både i København, Århus og Roskilde.

København:
Onsdag den 26. november klokken 18. Mødet foregår på det Fri Gymnasium Møllegade 26, Nørrebro.

Århus:
Onsdag den 26. november klokken 18.30. Mødet foregår på Hovedbiblioteket i Århus.

Roskilde:
Nærmere tid og sted for mødet følger.

Kontakt os for at høre mere.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.