Venezuelas præsident Hugo Chávez er kommet med morsomme bemærkninger, der er værd at citere. Tidligere i år, da han nationaliserede en bank, blev han udsat for voldsomme verbale angreb og anklaget for at være ”kommunist”, for at true markedets stabilitet samt mange andre frygtelige ting. Blot få måneder senere ser vi, at den amerikanske regering, den britiske regering og mange andre regeringer skrider ind for at redde banksystemet og nationaliserer store dele af den finansielle sektor. Men vi vil lade Chávez tale for sig selv:
”Hvis den venezuelanske regering for eksempel vedtager en lov, der beskytter forbrugere, siger de, ’se, Chávez er en tyran!’ Eller de siger ’Chávez regulerer priserne. Han går imod markedets love.’”
”Hvor mange gange har de ikke kritiseret mig for at nationalisere telefonselskabet? De siger, ’staten burde ikke blande sig i det.’ Men nu kritiserer de ikke Bush for at have nationaliseret… de største banker i verden!”
Han slog sin pointe fast ved at tilføje: ”Kammerat Bush, hvordan har du det?”
Nu bliver George W. Bush ironisk kaldt ”kammerat” i Venezuela.
Derefter sagde han:
”Kammerat Bush har været nødt til at tage beslutninger, der er mere i stil med Lenin, og nu stpørger folk sig selv: ’er USA på vej mod socialisme?’ (…) Jeg har svaret: Ja, Hr.! (Sí señor) USA vil en dag gå mod socialisme. Det tvivler jeg ikke på."
Edwin Castro, sandinistisk parlamentsmedlem i Nicaragua, kommenterede desuden sagen rammende ved at sige: ”En af vores økonomer har informeret os om, at Bush netop har indført kommunisme for de rige.”

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.