Lørdag d. 12. maj afholdtes en debat om ALBA i LPSF på Peter Ibsens Allé i København. Arrangøren var Dansk Cubansk forenings nyligt oprettede ALBA-gruppe. I debatpanelet sad Cubas ambassadør i Danmark, Guillermo Vasquez, mens Evelyn Horowitz repræsenterede den Venezuelanske ambassade. Desuden sad Dansk Cubansk forenings formand, Sven Erik Simonsen og en repræsentant for Internationalt Forum i panelet. Evelyn Horowitz lagde ud med at fortælle om hvad ALBA er og hvordan Venezuela deltager i det latinamerikanske samarbejde, hvorefter Guillermo Vasquez fortalte om Cubas deltagelse i samarbejdet. Derefter kom et oplæg fra IF\'s repræsentant om bolivarianisme, hvor han lagde vægt på at der er mange meninger om hvad det kan være, og herefter kom med sine egne bud på en række kendetegn ved bolivarianisme.

Herefter rundede Sven Erik Simonsen kort af, hvorefter der fulgte en spørgerunde, hvor deltagerne fik mulighed for at stille spørgsmål til panelet. Debatten afsluttedes med at forsamlingen enstemmigt vedtog en udtalelse der kraftigt fordømte løsladelsen af den eksilcubanske terrorist Luis Posada Carilles. Undertegnede anslår at der var omkring 75 tilhørere til debatten, hvilket må siges at være et flot fremmøde.

Efter debatten, der varede ca. 2,5 time, kunne deltagerne vælge mellem aktivistmøde og filmvisning, hvor der blandt andet blev vist The Revolution Will Not Be Televised. Selvom de fleste valgte filmene var det stadigt et meget konstruktivt aktivistmøde, hvor blandt andre repræsentanter fra Hands Off Venezuela var til stede, og diskutere hvordan man kan styrke samarbejdet omkring solidaritet med de progressive sydamerikanske lande. På mødet blev det blandt andet besluttet at igangsætte et samarbejde henimod Danmarks Sociale Forum til efteråret.

Oplysnings og solidaritetsarbejde omkring venstrebølgen i Venezuela og Latinamerika er nu vigtigere end nogen sinde. De imperialistiske magter lægger hårdt pres på fx guvernørerne i Venezuela for at smadre den venezuelanske revolution. Samtidig kan vi se at den vestlige borgerlige presse bringer den ene løgn efter den anden, hvis eneste formål er at tilsmudse fortalere for revolutionen og misinformere arbejdere og unge i den Vesten. Det er derfor bydende nødvendig at der afholdes arrangementer som ALBA-mødet d. 12. som kan informere om forholdende i de pågældende lande og det er derfor rigtig flot at mødet kan samle et så forholdsvis stort antal tilhører.

Efter aktivistmødet og filmforevisningen, sluttedes det vellykkede arrangementet af med aftensmad og efterfølgende fest, for dem der havde lyst til det.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.