Arbejderne på Sanatarios Maracay, en fabrik i Aragua, Venezuela, som har været besat og kørt under arbejderkontrol i mere end 5 måneder, har været offer for brutal undertrykkelse i går, tirsdag d. 24. april, da de i bus var på vej til Caracas, for at deltage i en national demonstration til fordel for arbejderkontrol og ekspropriationsprocessen igangsat af præsident Chavez i 2005. (Læs mere om Sanitarios Maracay her)

Demonstrationen var indkaldt af FRETECO, fronten af besatte og arbejderkontrollerede fabrikker, som organiserer arbejdere på fabrikker som er blevet eksproprieret af præsident Chavez og andre som er blevet besat af arbejdere de sidste par måneder, i kampen mod kontrarevolutionær sabotage og trusler om lukning fra fabriksbossernes side.

sanitarios2
Arbejderne på Sanatarios Maracay har i måneder forlangt ekspropriering af deres fabrikker og at disse bliver nationaliseret under arbejderkontrol for at producere toiletkummer o.l. til de, af præsident Chavez, igangsatte byggeprojekter. Disse arbejdere blev stoppet af politiet i staten Aragua efter ordre fra den regionale guvernør, Didalco Bolivar. Efter at være blevet forhindret i at fortsætte deres rejse til Caracas, startede Sanatarios Maracay arbejderne en protest, som brutalt blev undertrykt af politiet fra Aragua og medlemmer af nationalgarden, som endda brugte deres våben og dyrehagl mod arbejderne. I skrivende stund er 14 arbejdere blevet såret, nogle af dem af dyrehagl og 21 er blevet arresteret, blandt dem én af lederne af fabriksbesættelsen og én af tillidsmændene fra Sanatarios Maracay, José Villegas. Kammeraterne bliver tilbageholdt i den 21. afdeling af nationalgarden i San Vicente og det ser ud til at de vil blive forflyttet til statsadvokatens kontor.

Denne episode er en klar provokation fra kontrarevolutionens side, som præsident Chavez selv har proklameret, stadig er aktive i statsapparatet. Disse elementer har forbindelse til oligarkiet og kapitalisterne og er rædselsslagne over fremrykningen mod socialisme og specielt processerne omkring fabriksbesættelser, ekspropriationer og arbejderkontrol.

Guvernøren i Aragua, Didalco Bolivar, som er kendt for at have tætte forbindelser til kapitalisterne og arbejdsgiverelementerne, har flere gange, offentligt taget afstand fra præsident Chavez’ revolutionære forslag og specielt fra en række lovforslag om ekspropriationer af fabrikker og forsøg med at lade arbejdere deltage i styringen af fabrikker. Præsident Chavez selv har de sidste par uger anklaget ham for at være en ”socialdemokrat, ikke en socialist” og en kontrarevolutionær.

Vi opfordrer alle de aktivister og organisationer som støtter den bolivariske revolution, i Venezuela og alle andre steder, til at sende breve med dette budskab.

Resolutionsmodel

Vi viser vore stærke protest mod de undertrykkende aktiviteter på ordre fra, Didalco Bolivar, politiet i Aragua og dele af nationalgarden mod arbejdere fra sanatarios Maracay i dag d. 24. april.

Som præcident Chavez sagde, har Didalco Bolivars politi intet at gøre med socialisme og bliver mere og mere kontrarevolutionære. At angribe arbejdere, som det er blevet gjort mod kammeraterne fra Sanatarios Maracay, tjener kun kapitalisternes og andre af revolutionen fjenders interesse.

Vi forlanger:
1. – Øjeblikkelig løsladelse uden sigtelse af arbejderne José Villegas, Mauro González, Juan Álvarez, Asdrúbal Velasquez, Miguel Rangel, Leobaldo Timaule, José Castro,Willam Espinoza, José Pérez, Henry Ramírez og andre tilbageholdte kammerater.
2. – Didalco Bolivars og alle andre ansvarlige for aktionens afgang.
3. Indblanding fra regeringens side imod ethvert forsøg fra de kontrarevolutionære elementer med magtpositioner til at undertrykke arbejdere og besættelsen af Sanatarios Maracay.
4. – Ekspropriering og nationalisering af Sanatarios Maracay under arbejderkontrol.


Send høflige protestbreve og beskeder til:

President: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Ministry of Labour: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Attorney General of the Republic: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Fax of the Ministry of the President: 02122638179
Faxes of the Ministry of Labour: 02124084250 y 02124084246
copies and solidarity messages to :

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. and Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
For mere information om Sanatarios Maracay arbejdernes kamp se her

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.