Sydafrika
12/4-2006 46 fagforeningsfolk i Sydafrika blev arresteret i en fredelig demonstration ved grænsen til Swaziland. De demonstrerede i solidaritet med arbejderne i Swaziland, som længe har kæmpet for en fuld demokratisering af landet. Otte fagforeningsaktivister blev såret så voldsomt, at de måtte på hospitalet, heraf var to alvorligt sårede. Den afrikanske regionale organisation IFCTU-AFRO har sendt et protestbrev til den Sydafrikanske præsident Mbeki, der kraftigt fordømmer arrestationerne. IFCTU repræsenterer 155 millioner arbejdere i 234 lande.

Nepal
I de seneste 3 måneder har Nepal oplevet den værste politiske krise siden 1990. Der har været generalstrejke i protest mod den undertrykkende konge. Generalstrejken har ifølge hjemmesiden www.gefont.org omfattet alle fabrikker. Der har været mange voldsomme begivenheder, hvor mange er døde. f.eks. blev der d. 18. april i Chandragadhi, Jhapa, i den østlige del af Nepal dræbt 4 demonstranter og såret 200. Bevægelsen nåede en foreløbig kulmination, da kongen d. 24. april genindsatte parlamentet, der havde suspenderet siden 2001. Hvordan bevægelsen fortsat udvikler sig, kan vi i skrivende stund ikke sige.

USA: Kæmpebøde og fængsel til transportarbejdere
Transportarbejderne i New Yorks offentlige transportselskab er blevet tildelt en bøde på 2,5 millioner dollars, godt 15 mio. kroner. Det skete, da en dommer dømte, at deres strejke i december, der lammede New York, var "ulovlig". Desuden blev fagforeningens formand dømt til 10 dages fængsel, og fagforeningen blev fradømt retten til at indsamle kontingent. De kan dog genvinde retten til at samle kontingenter ind efter 90 dage. Dette overgreb på foreningsfriheden og strejkeretten kommer på baggrund af, at arbejderne strejkede tre dage i december som et led i arbejdernes kamp for at forsvare deres pensionsrettigheder.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.