Den mexicanske Vicente Fox-regering har nådesløst angrebet de mexicanske minearbejdere, der er ude i en kamp for at forbedre deres forhold. [Denne artikel er skrevet før valgte fandt sted – red]. I alles hukommelse er den tragiske ulykke, der fandt sted i februar i år, hvor 65 minearbejdere blev dræbt i en eksplosion i Pasta de Conchos minen. Ligene er stadig ikke fundet. Sådanne “ulykker” er ikke ualmindelige i mexicanske miner. Før den nuværende kamp var de mexicanske minearbejdere et af de mest militante lag af den mexicanske arbejderklasse. Siden Fox kom til magten, har der været 184 arbejdsstandsninger og strejker i minerne. Det er præcis derfor, Vicente Fox har angrebet minearbejderne så brutalt.
Minearbejderne har svaret med mere militante aktioner, der kulminerede i en en-dags strejke blandt alle minearbejderne 1. marts. Der har været andre strejker i minerne i Cananea og Claridad, der udvinder halvdelen af Mexicos kobber. Der er også en strejke over forhold og aftaler i Sicartsa, et stort stålfirma, der repræsenterer 1/3 af det totale nationale stålmarked.
Den mexicanske marxistiske tendens har lanceret en international solidaritets kampagne for at støtte familierne til de minearbejdere, der er blevet dræbt i strejkeblokaderne såvel som dem, der stadig er i strejke. Vi ved alle, hvad minearbejderstrejken betød for den engelske arbejderbevægelse. Det er afgørende, at alle fagforeningsaktivister sender solidaritetsmeddelelser til:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Vi vil komme med mere information om den nuværende situation i den kommende tid sammen med den fulde udtalelse og solidaritetsmeddelelser.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.