OBS: TIL ALLE ARBEJDERE!

Eksekutivkomiteen [forretningsudvalget] i fagforeningen for detail farmaceutiske arbejdere fordømmer overfor alle arbejdere og offentligheden Drogueria Race, C.A; der nægter at anerkende vores fagforening som arbejdernes legitime repræsentative organ. Dermed nægter den at anerkende vores ret som arbejdere, fastsat i den Grundlæggende Arbejderlov og i den bolivariske republik Venezuelas grundlov.

Trods det faktum, at vores fagforening har lovlige vedtægter og har opbakning fra flertallet af arbejderne, har arbejdsgivere besluttet, at, i stedet for at anerkende vores fagforening og indgå i kollektive forhandlinger, igennem hvilke vi virkelig ville kunne forbedre vores arbejdsforhold, at presse, true og psykisk tvinge arbejderne til at trække deres støtte tilbage til vores fagforening, SUPROFARD.

De har gjort dette ved at indføre regler og reguleringer for at fortsætte med at angribe arbejderne, som er dem, der skaber profitten til denne virksomhed. De gør det for at forsøge at demoralisere arbejderne, og fremstille en undskyldning for ulovlige fyringer, især for arbejderne på et-årige kontrakter, der er medlemmer af vores fagforening.

Derudover forsøger virksomheden kraftigt at påtvinge os en opfikset udgave af en virksomhedsfagforening, kendt som Unitrace. Beslutningen om, hvorvidt denne fagforening skal være ”lovlig”, er lagt i hænderne på SOLICITOR DEBORA ESPINOZA, hoved arbejdsinspektør i hovedstadens distrikt af Libertador Council. Virksomheden bruger sine mest pålidelige folk til at lægge pres på arbejderne og dermed opnå sine beskidte mål: at fastholde at arbejderne arbejder for de mest elendige lønninger og under forhold, hvor de ikke har nogen ret til at gøre krav på det, der retmæssigt er deres.

Vi sender en advarsel til arbejderne om, at hvis inspektoratet legaliserer Unitrace, vil der ikke blive stabile forhold mellem arbejdere, der vil ikke være kollektive forhandlingsaftaler, og at vi vil være på virksomhedens økonomiske ”realiteters” nåde.

Vi fordømmer også virksomhedens anti-arbejder manøvrer, der forsøger at narre arbejderne til at gå med til en joke af en kontrakt, hvori arbejdsgiverne lover absolut ingenting. Dette er ulovligt. Vi skrev under på dette i fagforeningens kontor på 6. sal d. 21. februar kl. 15.55, og Debora Espinozas kontor nægtede d. 24. februar, at det var blevet modtaget og dato-stemplet af inspektoratet.

Inspektoratet burde bringe al lovens vægt ned over denne virksomhed, som er et brud på ‘Solvencia Laboral’ (groft oversat, ’Løn/aftale loven’), del af arbejdsministeriets dekret 4248, der dekreterer at arbejdsgivere skal:

1. (a) Energisk respektere de menneskerettigheder og fagforeningsrettigheder for arbejdere, hvilket inkluderer den fundamentale ret til at have en kontrakt og aftale med staten.

Derfor fordømmer vi det faktum, at Drogueria Race ikke er betalingsdygtig, og vi opfordrer PDSVS til ikke at købe nogen at dets medicinske produkter, fordi de er i modstrid med vores basale rettigheder som arbejdere.

Stående overfor denne situation opfordrer vi alle arbejdere på Race til at stå fast og ikke tro på arbejdsgivernes falske løfter. De ønsker bare at forhindre retmæssige kollektive forhandlinger og vores daglige kamp for at opnå bedre socio-økonomiske forhold for os selv og vores familier.

Lige så kraftigt erklærer vi, at vi vil stå imod denne situation. Vi vil tage drastisk handling for at få vores rettigheder respekteret, og vil gøre det i overensstemmelse med de Fundamentale Arbejderlove og den Bolivariske Republik Venezuelas grundlov.

Vi opfordrer nationale og internationale fagforeninger til at sende protestresolutioner til Arbejdsministeriet: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Send venligst kopier til:

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vi beder også om økonomisk støtte for at kunne svare på disse angreb, og for at hjælpe kammeraterne Andry Key og Jhonny Coronil, der er blevet fyret fra dette firma og har været uden finansiel støtte i henholdsvis seks måneder og et år, for at de kan fortsætte kampen.

Vi ved at denne situation ikke udelukkende findes på denne virksomhed, og at andre arbejdere må udholde det samme, såsom dem i Sel-fex og andre. Mange af os kæmper den samme sag. Det er af denne grund, at vi opfordrer til enhed, præcis som kapitalisterne gør, når de ønsker råvarepriserne sænket: de holder sammen og opnår deres mål.

“Med enhed, organisation, deltagelse og bevidsthed, vil vi få succes”

Race Pharmaceuticals bryder Arbejderlovene

Ikke mere misbrug og mangel på respekt

Sammen vil vi sørge for at vores arbejdsrettigheder respekteres.

MODEL RESOLUTION TIL ARBEJDSMINISTERIET

Los abajo firmantes, enterados de la situación que se vive en la empresa Droguería RACE, en la cual los trabajadores Andry Key y Jhonny Coronil fueron despedidos por organizar un sindicato (SUPROFARD) que además ha sido reconocido posteriormente por ese Ministerio llamamos al Ministerio de Trabajo a intervenir en este caso obligando a la empresa a que aplique de forma inmediata la orden de reenganche que ha sido emitida a favor de estos trabajadores.
También demandamos que el sindicato patronal que intenta introducir el empresario para evitar la organización de este colectivo obrero no sea reconocido.

VIVA LA REVOLUCION
VIVA LA LUCHA DE LOS TRABAJADORES
NO AL SABOTEO DE LOS EMPRESARIOS Y LOS ATAQUES CONTRA LOS DERECHOS DE LOS TRABAJADORES

Firmados ……….

Dansk Oversættelse:

Vi, underskriverne, udtrykker vores bekymring over situationen i firmaet Drogueria RACE, der har fyret to arbejdere, Andry Key og Jhonny Coronil, for at organisere SUPROFARD fagforeningen. Denne fagforening blev senere anerkendt af arbejdsministeriet. Vi beder ministeriet om, at gå ind i denne sag og give virksomheden besked på at give efter øjeblikkeligt med et direktiv om at genansætte disse arbejdere. Vi kræver også, at ministeriet nægter at anerkende ”firma” fagforeningen, som virksomheden forsøger at opstarte for at genere disse arbejderes ret til at organisere sig kollektivt.

LÆNGE LEVE REVOLUTIONEN!

LÆNGE LEVE ARBEJDERNES KAMP!

NEJ TIL ARBEJDSIVERNES SABOTAGE OG ANGREB PÅ ARBEJDERNES RETTIGHEDER!

Underskrevet………..

Send venligst til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Send venligst også kopier til arbejderne på:

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


MODEL SOLIDARITETSBREV TIL ARBEJDERNE PÅ RACE


Send venligst også følgende solidaritetsbrev til arbejderne:

Los abajo firmantes, enterados a través de la petición de solidaridad que nos han hecho llegar los camaradas de la Corriente Marxista Revolucionaria (CMR) de Venezuela, de la situación de los trabajadores de Droguería Race nos hemos dirigido al Ministerio de Trabajo demandándole su intervención en defensa del sindicato SUPROFARD. Queremos hacerles llegar a ustedes todo nuestro apoyo y solidaridad y nos ponemos a su disposición para lo que necesiten.

ANIMO Y ADELANTE, CAMARADAS

LA LUCHA REVOLUCIONARIA DE LOS TRABAJADORES NO TIENE FRONTERAS

Firmado,

Dansk oversættelse:

Vi, underskriverne, har, efter at være blevet gjort opmærksom på den knibe, som arbejderne på Drogueria race er i, gennem kammeraterne fra den revolutionære Marxistiske Strømning (CMR) solidaritetskampagne, skrevet til Arbejdsministeriet og krævet dets indblanding til forsvar for fagforeningen SUPORFARD. Vi sender jer en hilsen med vores største opbakning og solidaritet, og stiller os selv til rådighed med hjælp til hvad I finder nødvendigt.

FAT MOD, KAMMERATER! FREMAD TIL SEJR!

ARBEJDERNES KAMP KENDER INGEN NATIONALE GRÆNSER

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.