Den 15. Februar 2006 samledes ca. 35 medlemmer af Danske og Iranske arbejder organisationer, foran den Iranske ambassade i København, for, at protestere imod det iranske diktaturstyre og i særdeleshed den brutale undertrykkelse af Vahed Busselskabets Fagforening.
Demonstrationen var en del af en international handlings dag med støtte fra Iranian Workers' Solidarity Network og Globale forbund som; ICFTU, Global Union Federations, TUAC-OECD og, navnlig, International Transport Workers Federation (ITF).
Bannerne viste tydeligt hensigten med demonstrationen fx "ned med den Islamiske Republik Iran" og "Arbejdere i alle lande foren jer".
Stemningen var spændt, og de mange kollektive udbrud, som "Befri den revolutionære og modige Ossanlou!!" og "Irans arbejdere er ikke alene!!", blev til tider kastet mod ambassaden efterfulgt af diverse frugter. En af de vrede demonstranter formåede at komme fordi ambassadens strikse sikkerhed og tage det iranske flag ned. Man kan diskutere behovet for disse handlinger, men den optimisme og tapperhed, som de Iranske arbejdere har genoplivet og der ligger bag handlingen, er uden for diskussion.
Demonstrationen viste endnu engang at verdens arbejdere mobiliserer i solidaritetens navn - De iranske arbejdere er ikke alene!







Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.