Som vores læsere nok ved er situationen i Venezuela stadig meget spændt. Valgkommissionen besluttede at autorisere underskrifterne og det har ført til en del vrede i den bolivarianske bevægelse hvor folk meget forståeligt mener at man i stedet for at belønne oppositionens vold med en afstemning i stedet burde retsforfølge dens ledere.

Dette har vi selvfølgelig imødegået med møder og demonstrationer for at udbrede kendskabet til hvad der sker i Venezuela. Et af de vigtige mål med kampagnen er at sørge for at skabe støtte til den nye Venezuelanske fagforening UNT. Denne fagforening blev startet fordi den gamle fagforening CVT åbenlyst gik imod sine medlemmer og støttede kupmagerne. Desværre bliver CVT stadig anerkendt som den officielle fagforening i store dele af udlandet, dette selvom den absolut ingen støtte har blandt de Venezuelanske arbejdere. I forbindelse med Hands Off Venezuela kampagnen er der derfor blevet taget kontakt til fagforeninger i flere forskellige lande. Dette har allerede ført nogle resultater med sig, i Italien tog metal afdelingen af Italiens største fagforening FIOM-CGIL spørgsmålet op og de blev besluttet på deres nationale kongres at anerkende UNT i stedet for CVT. I Belgien er spørgsmålet nu også blevet taget op i den offentlige fagforening ACOD, igennem dens afdeling i den Belgiske provins Limburg. Dette er et yderst vigtigt skridt og lover godt for muligheden for at få andre fagforeninger til at følge efter.
Derudover har der selvfølgelig været arrangeret flere møder rundt om i
Europa til støtte for Venezuela og i Østrig afholdes der en ”fiesta revolucianaria” i Wien. Og i London blev der den 17. Juni holdt et stort solidaritets rally imod den amerikanske indblanding i regionen, både i Venezuela, Cuba og Colombia. Vi bringer her nogle billeder fra både den danske protest og nolge af de udenlandske arrangementer.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.