Sandheden kommer omsider for en dag. Ikke alene brugte den amerikanske hær kemiske våben i Irak – de løj også om det. De troede åbenbart, at problemet ville forsvinde ved, at de benægtede det.

Adskillige kilder frembringer nu chokerende billeder. De bekræfter, at der blev brugt hvid fosfor under det amerikanske angreb på Falluja. Ikke, som de først hævdede, for at skabe et røgslør, som de amerikanske tropper kunne gemme sig bag. Nej, disse bomber blev direkte rettet mod almindelige folk og brændte mange af dem ihjel, deriblandt civile, kvinder og børn. Dette tydelliggør besættelsen af Iraks virkelige natur.


Den italienske statslige tv-station RAI har lavet en meget interessant og afslørende video, som kan ses på deres hjemmeside, men som ikke blev vist på de store RAI-kanaler i Italien. Alle, der ønsker at se den online kan downloade den gratis på RAI’s nyhedsside.her Falluja, la strage nascosta ”Falluja: den skjulte massakre”, som kan ses på arabisk, engelsk og italiensk. Du kan selv se billederne og lytte til de amerikanske soldater, der beskriver, hvordan bomberne blev brugt. Der er også irakiske vidner og menneskerettighedsforkæmpere, der forsøger at gøre verden opmærksom på, hvad der virkelig foregik.

Nogle medier har forsøgt at negligere indslaget, og har sagt, at det ikke rigtig beviser, at der blev brugt hvid fosfor. Se videoen og døm selv!

Selv magasienet ”Field Artillery”, der udgives af USA’s hær, offentliggjorde i marts en artikel, hvor officerer pralede af brugen af dette dødelige kemikalie. Officererne siger: ”Hvid fosfor har vist sig at være effektiv ammunition. Vi har brugt det til screening-missioner i to tilfælde, og senere i kamp som et potent psykologisk våben mod oprørerne i edderkoppehuller, hvor vi ikke kunne ramme dem med højeksplosiver. Vi affyrede ’shake and bake’ mod oprørerne og brugte hvid fosfor til at skylle dem ud og højeksplosiver til at gøre det af med dem.” Lignende rapporter er blevet offentliggjort andre steder.

De har forsøgt at gemme sig bag det faktum, at hvid fosfor ikke er klassificeret som et kemisk våben, fordi det ifølge ”retningslinierne” kun er beregnet til at skabe røgslør eller oplyse himlen. Problemet er, at når det bruges mod mennesker brænder det lige gennem huden og kan dræbe alt inden for en radius af 150 meter.

Det amerikanske udenrigsministerium har deltaget i hemmeligholdelsen og har benægtet, at stoffet er blevet brugt til andet end røgslør og ”afsløre fjendens positioner”. Men det er ikke første gang, de har løjet omkring, hvilke kemiske våben, de har brugt. I 2003 har de nægtet brugen af napalm, men i 2004 måtte de indrømme, at de har brugt ”mark 77 brandbomber”, som strengt taget ikke indeholder napalm, kun kerosen og polystyren.

Et officielt dokument fra Bureau of International Information Programs (IIP), et organ forbundet med udenrigsministeriet, offentliggjorde en rapport 9. december 2004, hvor man blankt nægtede ethvert brug af brandbomber eller hvid fosfor.

Vi lever i en fantastisk verden, hvor man blot kan ændre navnet eller det ord, man bruger til at beskrive noget, og så forventes det, at alt er godt. For set I, det er ikke napalm, det er kerosen. Bomberne bruges kun til at ”afsløre” fjendens positioner, ikke til at dræbe. Man kan lege med ord, men de virkelige rædsler, som det irakiske folk lider under, kan ikke fejes til side ved smart brug af en ordbog.

Der er systematisk blevet løjet over for os. Folk i USA og resten af verden er blevet holdt hen med løgne. Hele argumentet for at retfærdiggøre krigen var en løgn. Saddam Hussein skulle forestille at være farlig for os alle. I storbritannien fik vi fortalt, at han kunne ramme landet inden for 45 minutter. Alle løgnene er blevet afsløret én efter én. Men de fortsætter med at lyve, indtil de bliver taget på fersk gerning.

Ironien er, at Saddam Hussein går ud af krigen med mere troværdighed end Bush og Blair. Han nægtede at være i besiddelse af kemiske våben eller masseødelæggelsesvåben, og indtil nu er der ikke blevet fundet nogle. Saddam Hussein brugte tidligere kemiske våben mod sit eget folk. Han var ingen engel. Men nu bomber de såkaldte ”befriere” det irakiske folk med kemiske våben. Vi fik at vide, at Saddam Hussein kunne bruge kemiske våben, men nu er det ”demokratiets styrker”, der har brugt dem.

Disse ”åbenbaringer” kommer muligvis som et chok for folk i vesten, men det irakiske folk har kendt sandheden længe før, det amerikanske militær var nødt til at indrømme den. Dette kan måske hjælpe folk i hele verden til at forstå, hvorfor den irakiske modstand er så massiv. Irakerne kan se besættelsesstyrkernes virkelige natur. De er ikke befriere, men røvere og undertrykkere. Under sådanne omstændigheder kan ingen juridiske manøvrer eller bombardementer bryde irakernes vilje til frihed. Modstanden vil styrkes yderligere. Og som vi har sagt mange gange, er Irak en blindgyde. USA’s hær kan ikke vinde. Den vil før eller siden blive nedbrudt. Det eneste problem er, at jo sværere situationen bliver, des mere desperat bliver det amerikanske militær. Før de endelig bliver slået vil de påføre det irakiske folk mere lidelse.

Alt dette er ingen overraskelse for os. Der eksisterer ikke en ”human” krig. Og det amerikanske militær, der ødelagde Vietnam og tidligere har brugt atomvåben mod Japans folk, har ikke ændret sig. De vil bruge de midler, der er nødvendige for at vinde en krig. De bekymrer sig ikke om de fattige, der står i vejen for dem, uanset om de er ”kombattanter” eller blot kvinder og børn. Deres hunger efter profit kender ingen grænser. Marx sagde, at kapitalismen kom ind på historiens scene med blod strømmende ud fra hver pore i kroppen. Blodet bliver ved at flyde hver dag, og ofrene er millioner af almindelige arbejdende mennesker over hele verden.

Dette er det kapitalistiske systems rædsler Dette er barbariet, Marx skrev om, da han talte om ”socialisme eller barbari”. Barbariet findes allerede overalt omkring os. Hvis vi ikke får en verden, der ikke drives af profit, vil sådanne rædsler fortsætte med at finde sted. Iraks folk har fået en meget bitter lektion i, hvad et klassesamfund er, og hvad det betyder for deres daglige liv. Deres udvej kan kun komme fra kampen for at fjerne dette system.

Tropperne ud af Irak nu!
Lad Iraks arbejdere og bønder bestemme deres egen skæbne!
For international solidaritet mellem arbejderklassen mod kapitalisterne i alle lande!

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.