I disse dage udkommer den berygtede "Kommunismens Sorte Bog" på dansk. Den blev først udgivet i 1997 af en fransk historiker ved navn Stephanie Courtois. Bogen handler om "kommunismens" forbrydelser, som ifølge forfatteren tæller op mod 100 millioner menneskeliv. Nu udkommer den altså for første gang på dansk. I anledning af det har Jyllandsposten tirsdag den 26. november udgivet et helt tillæg om "Den Røde Terror", ligesom både DR-nyhederne, Politiken og andre af de borgerlige medier har omtalt bogen meget og rosende.

Hele JP-tillægget er et forsøg på at linke Karl Marx og Lenins idéer med de totalitære stalinistiske regimer. Alle systemer i verden, der har kaldt sig "kommunistiske", er det også - ifølge Jyllandspostens logik. Idéen om at kommunismen og Lenins idéer er det samme som stalinismen, er absurd. Den overser helt det faktum, at stalinisterne netop var nødt til at udrydde alle spor af Bolsjevikpartiet og Lenins lære totalt, før de kunne befæste deres magt. Alt, hvad der kunne minde om Oktoberrevolutionens ægte traditioner, blev druknet i blod. Kommunisme og stalinisme er hinandens modsætninger.


Hvad producenterne af avisen ikke har fattet, er, at selve ordet kommunisme i Marx og Lenins forstand betød et samfund uden stat og klasser, hvor al undertrykkelse var udryddet. Sammenligner man med de totalitære stalinistiske regimer, er der en verden til forskel.
Ydermere er det bemærkelsesværdigt, at de konsekvent ser forbi Lenins idéer om arbejderdemokrati og det udbredte demokrati, som rent faktisk fandtes i Sovjetunionens første periode, eller Lenins sidste kamp mod det fremherskende bureaukrati, kort inden hans død.

Tillægget går så vidt, at det sammenligner Osama Bin Laden med Lenin. I virkelighedens verden vil man næppe finde to personer, der står for så forskellige ting; Lenin var revolutionær marxist og baserede sig på arbejderklassens støtte, mens Osama er en islamisk fundamentalist, der læner sig op ad reaktionære religiøse idéer og individuel terrorisme, og han står for en retning, der netop er udviklet for at stoppe arbejderklassens kamp for bedre forhold.

Karl Marx sagde engang, at "de herskende idéer er den herskende klasses idéer". I dag står det mere tydeligt end nogensinde. Borgerskabet kæmper for at udbrede deres filosofi og eliminere alle, der har andre ideer, og især folk som vil ændre samfundet i en anden retning end dem. På skoler og universiteter, i medier og nu også i den nye bog lærer man, at "kommunisme" er identisk med stalinisme, og at ægte arbejdermagt er en illusion og aldrig kan lade sig gøre. Deres formål er at desillusionere alle arbejdere og unge, der vil kæmpe for et andet samfund. Og samtidig går man bekvemt uden om kapitalismens forbrydelser, som hver dag dømmer tusinder af mennesker til døden pga. sult, fattigdom, sygdomme, som let kunne helbredes, dårlige arbejdsforhold, krige og deciderede myrderier. Men ligegyldigt hvor meget propaganda de fylder os med, vil vi ikke give op!

Marxister erkender vigtigheden af at forstå historien og drage de nødvendige erfaringer derfra. Vi har utallige gange besvaret de borgerliges og stalinisternes løgne og forfalskninger. Alle, der søger en seriøs og objektiv historieskrivning over Sovjetunionens historie, bør læse følgende værker:


Begge kan bestilles på e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. se mere om salg af bøger her!

Derudover har vi en del artikler om stalinisme, m.m. (på dansk) i vores historie-sektion.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.