Tirsdag demonstrerede de strejkende pædagoger fra BUPL på Christiansborg Slotsplads. Desuden afholdt de strejkende fra Sundhedskartellet en demonstration på Rådhuspladsen i København. Vi bringer en kort reportage med indtryk fra de strejkende.


Pædagog, Esbjerg
- Jeg håber på, at dem inde på Christiansborg vil tage sig sammen og få en ordentlig ligestillingskommission igennem. Så er der forhåbentlig bedre chancer næste gang, der skal forhandles.
Det er dejligt, at der er så god opbakning og det er med til at styrke sammenholdet. Det mest beklagelige har været, at vi ikke har kunnet komme i konflikt samtidig med pædagogmedhjælperne, så det ikke kom til at gå ud over forældrene. Og det er ærgerligt, at Esbjerg kommune er gået ind og passer en hel del af børnene.


Pædagog fra integreret institution for 0-6-årige, Århus
- Jeg ved ikke rigtigt, hvad mere der kan gøres. Jeg synes ikke rigtig, der sker noget.
Det har været med lidt blandede følelser at være med, da det ikke kun handler om penge, men også om status. Synes vi efterhånden bliver behandlet som skidt og har fået meget lav status.
Det er på tide vi bliver hørt. Pædagogerne har aldrig strejket for mere i løn, så det er kun på sin plads, at vi bliver hørt.

Børnehavepædagog, Esbjerg
- Vi skal være mere synlige i medierne og fortælle, hvad procenterne egentlig betyder. For eksempel er 12,8 procent ikke det samme for pædagogerne som for lærerne. I Esbjerg har der været afholdt store arrangementer, og gejsten er der. Jeg synes, det er frustrerende, at der ikke sker noget.
Den øvrige befolkning ved ikke særlig meget om, hvad vores arbejde egentlig går ud på, og medierne har ikke dækket det så meget, som de burde have gjort.

Pædagog i Skibet, Århus
- Det har været rart at være kommet med. Jeg synes, vi skulle have været med for tre uger siden, så det var egentlig en lettelse at komme med. Jeg oplever klart, at medierne har taget parti med dem inde på Christiansborg. Blandt andet har TV2 været ude for kun at fange de mere negative historier fra forældrene. Det er slet ikke positivt.

Dagtilbudsleder, Århus
- Det har været lidt af en underlig position at stå i med den stilling jeg har. Strejkerne i Århus har været gode. Der sker rigtig mange ting, med hensyn til arrangementer. Der er stor opbakning, dog er nogle lidt negative – dem i de store biler er ikke glade for, at vi gør det her.

Sygeplejerske på medicinsk afdeling på Frederiksberg Hospital
- I realiteten har strejkerne vist rigtig meget på landsplan. Der er mangel på sygeplejersker.
Politikerne bør snart tage ansvar, et rigtigt ansvar. Gennemfør de 15 procent og nedsæt en ligelønskommission – hvis politikerne stadig er interesseret i et sundhedsvæsen i topklasse.
Mediernes dækning har været elendig. Nogle siger, at tørklædehistorien er plantet for at tage fokus fra strejkerne. Historien kom ud den 1. maj – og det er det samme med Lars Løkke. Det hele går op i de to ting, ikke strejkerne. Men udover det, så synes jeg ellers det går rigtig godt. Vi har gejsten og bliver ved, så længe det behøves.

Sygeplejerske fra Genoptræning, Københavns kommune
- Det hele går lidt træt, og man bliver nødt til at holde kampgejsten oppe. Jeg synes det er rigtig lang tid siden der er sket noget. Det er godt, at der har været så mange fællesarrangementer, store som små. Jeg synes, det er forskellige ting man opnår ved forskellige arrangementer. Man hører virkelig lidt om konflikten, jeg er træt af Lars Løkkes brok om, hvor dårligt det går i samfundet. Politikerne skal bare give os de 15 procent. Vi vil gerne arbejde, vi kan godt lide vores job – vi vil bare have en ordentlig løn.

Sundhedsplejersker fra Helsingør og fra Bispebjerg

- Det er en berigende oplevelse. Man bliver endnu mere bevidst om samfundet og hvad ordet demokrati egentlig betyder. Det er en værdikamp om, hvilke værdier skal vi prioritere i samfundet. Man skal prioritere, ellers ender nødberedskabet med at blive hverdag. Man skal turde tage et ansvar. Mediedækningen har været dårlig. Jeg synes, befolkningen bør vide, hvad en ligelønskommission er, og hvad den betyder. Det virker som om politikerne ikke tør tage hul på boblen. Jeg synes, det er vigtigt at tage hul på det her problem og vi bliver ved, til de 15 procent er nået. SF skulle have taget en ligelønskommission på to milliarder op sidste fredag, men da klokken blev 17, gik DR2’s folk ud af lokalet og man kunne ikke længere følge med i fjernsynet. Det virker som om, de ikke rigtig tør snakke om det, så længe offentligheden kan følge med. Vi elsker vores job, og vi vil meget gerne have flere kollegaer.


Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.