I fredags nedlagde Esbjergs havnearbejdere arbejdet i sympati med de strejkende pædagoger.

- Vi vil gerne vise vores sympati over for pædagogerne, der længe har fået alt for lidt i løn. Og samtidig vil vi gerne vise vores vrede over, at borgmester Johnny Søtrup blander sig i konflikten og tvinger folk til at arbjerde, der ikke er medlem af fagforbundet, til at arbejde, siger formanden for Hanvearbejdernes Losseklub, Henning Hyllested til Jydske Vestkysten.

Havnearbejderne protesterer over, at Esbjergs Venstre-borgmester Johnny Søtrup vil udkommandere uorganiserede pædagoger til at agere skruebrækkere imod BUPL’s strejke for højere løn. Skruebrækkeri er et uacceptabelt angreb, og havnearbejdernes reaktion er et forbilledligt eksempel på enhed.

Havnearbejderne har i dag mandag indkaldt Esbjergs tillidsmandsring til at diskutere, hvordan man bedst støtter de strejkende. Det kommer efter demonstrationen fredag, hvor omkring 100 havnearbejdere sluttede sig til demonstrationen med 2000 pædagoger. Ifølge Dagbladet Arbejderen er det den største demonstration i Esbjerg siden storstrejkerne i 1985. I skrivende stund er resultatet af mødet endnu ukendt.

Esbjergs havnearbejdere viser vejen frem. Hvis de privatansatte arbejdere i Esbjerg tager skridt til at bakke de strejkende op gennem arbejdsnedlæggelser i den private sektor, så vil det kunne antænde en eksplosion på de private arbejdspladser over hele landet.

De faglige ledere i LO-forbundene må organisere en fælles aktionsdag med arbejdsnedlæggelser for at vinde kravene fra de strejkende igennem. Hvis de privatansatte arbejdere kommer på banen i massiv skala, kan den borgerlige regering presses tilbage.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.