Lasse Bak Sørensen, Rødkildeskolen i Vanløse.

Hvorfor protesterer du i dag?

Jeg tror egentlig mest jeg er her for mine elevernes skyld, jeg har en rigtig dejlig 8.klasse, som deter en fornøjelse at undervise. Den er blevet undervist på en måde som jeg ikke tror kan lade sig gøre om nogle år, hvis den her regering for lov til at fortsætte sin politik. De var så heldige at få lov til at blive undervist i skoven 1 gang om ugen i 3 år, fra 3-5 klasse. Og det synes vi jo har givet dem en hel masse. De er glade for skolen, de gider hinanden, de gider lærerne, og de kan arbejde selvstændigt og alle mulige gode ting der er med til at højne fagligheden i den klasse. Og det er sådan noget som jeg er bange for der vil blive at en stopper for, hvis regeringen kører videre med test og så videre.

Lærere forsamlet ved Frederiksberg
Rådhus inden demonstrationen.


Tror du i får jeres krav igennem med den her aktion i dag?

Nej. Altså, jeg har jo egentlig ikke meget forventning til at regeringen ligefrem vil lytte til sådanne nogle demonstrationer som de her. Fordi jeg oplever denne her regering som en der kører med skyklapper eller har et eller andet tunnelsyn. Hvor de ikke rigtig gider tage imod gode råd, men kører meget med nogle ideologiske briller på, både i forhold til krig og folkeskole og alt muligt andet. Så egentlig har jeg ikke den store forventning til at de lytter, men jeg synes det er vigtigt at lærerne markerer sig.

Hvordan tror du så man kan føre kampen videre, hvis ikke det er i dag med denne her aktion at man vinder?

Jeg håber jo lidt på at både forældre og lærere og især også skoleeleverne selv bliver ved med at være aktive, og helst endnu mere aktive end de har været. Og så kan man jo håbe på, at man igennem vores interesseorganisationer på en eller anden måde kan få regeringen i tale. Og i sidste ende så håber jeg også på, at man ved næste valg vælger nogle politikere der er lidt mere fremsynede i forhold til folkeskolen.

Sisse Kilde, børnehaveklasseleder i Greve kommune

Sisse Kilde

Hvorfor protesterer du i dag?
Fordi jeg synes det er et elendigt forlig.

Tror du i får jeres krav igennem med den her aktion i dag?
Det er jeg ikke sikker, jeg er ikke sikker på at regeringen er modtagelige for fornuft, men vi bliver jo nødt til at markere, at vi er utilfredse.

Hvordan tror du så man kan føre kampen videre, hvis ikke det er i dag med denne her aktion at man vinder?
Jeg synes at vi skal blive ved at være synlige og så må vi jo god ud og stemme på de rigtige og få overbevist nogle andre om at stemme de rigtige steder.

Jakob Storm, Hyldagerskolen i Albertslund

Hvorfor protesterer du i dag?
Jamen, dels fordi at jeg synes at den fokus der er på test, man har en eller anden tro på at man kan måle alt den viden som vi skal formidle i børnene og få til at vokse op i børnene og det mener vi jo dybest set ikke er rigtigt. Jeg synes faktisk lidt at det er sådan en tankpasserpædagogik, med at vi bare skal proppe nogle ting ned i hovedet på børnene. Og alle de ting vi hidtil har været gode til, være kreative og iderige, og kunne samarbejde, og ikke kun forbedrede os til et arbejdsliv, men til hele livet. Det er der ikke fokus på længere.

Tror du i får jeres krav igennem med den her aktion i dag?

Jakob Storm

Ja, desværre er det sådan at Bertel Haarder, har lært at tælle til 90, og Dansk Folkeparti de er jo sikre hver gang for ham. Det man kan håbe, det er jo at der er flere end de seks socialdemokrater, der er nævnt i vores fagblad, som vi måske kunne få til at ændre mening. Sådan så at når vi forhåbentlig på et eller andet tidspunkt får en ny regering, hvad det så end må blive, så kunne tingene blive lavet om. Fordi hvis de fastholder at stemme for så tror desværre at det bliver svært at lave om. Jeg tror at det er ødelæggende for vores alle sammens børn og vi har jo alle sammen selv gået i folkeskolen. Det er så brand ærgerligt.

Hvordan tror du så man kan føre kampen videre, hvis ikke det er i dag med denne her aktion at man vinder?

Indtil videre kan man sige at folkeskoleforliget er til første behandling om seks dage. Om fem dag har vores formand så inviteret alle uddannelsesordførere ind til en samtale, ind til en forhandling og prøve at præge det i en mere positiv retning. Nu må vi jo se hvad det kan blive til, men jeg har jo mine bange anelser, desværre ikke. Men vi håber på det bedste. Ellers er der jo mange af os der har skrevet ind til folketingspolitikere og jeg har selv skrevet til blandt andet nogle socialdemokrater. Jeg skrev blandt andet til Christine Antorini og der fik jeg sådan et standard svar tilbage, hvor jeg ikke kunne se så meget. Der blev jeg skuffet over Christine, tidligere synes jeg ellers hun stod for nogle gode ting. Men Jytte Andersen, den tidligere arbejdsminister, hun skrev det ikke direkte, men mellem linjerne, for hun skrev at hun var meget bekymret for det forlig de faktisk var gået med og der har jeg sådan lidt en forhåbning om at hun faktisk var enig med os i vores kritikpunkter.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.