Lindholm.Møn.3 1Øen Lindholm hvor flygtninge på tålt ophold skal interneres fra 2020Burkaforbud og nedrivninger af almennyttige boliger var ikke radikalt nok. Nu kommer det såkaldte “paradigmeskifte” i udlændinge- og asylpolitikken som DF har krævet som betaling for at indgå en finanslovsaftale. Fremover er det ikke et mål at folk skal “integreres” i samfundet - tværtimod skal de sendes ud af landet så hurtigt som muligt. Også selvom de har fået arbejde, dansktalende børn osv. Racismen får frit løb, og fra Socialdemokratiet kommer der intet modspil.

Finanslovsaftalen betyder fortsatte besparelser på uddannelserne, i kommunerne og lidt ekstra penge til pensionisterne. Men i forhold til økonomien er der i høj grad tale om en fortsættelse af status quo, ud over et par lunser til LA i form af skatte- og afgiftslettelser for 400 mio. Altså en klassisk valgårsfinanslov. Men politisk er finanslovsaftalen yderst vidtgående i sit racistiske angreb på flygtninge og indvandrere.

Regeringen har lagt sig på maven for DF, som har fået fri adgang til det helt store racistiske tag-selv-bord. DF har kvitteret for regeringens gestus ved at love at stemme for dens såkaldte udgiftslofter, der skærer en halv milliard om året på den kommunale velfærd. Intet er for dyrt for DF for at få lov at smadre livet for flygtninge og indvandrere.

Sulte-ydelse

2.000 kroner skal tages fra arbejdsløse enlige forsørgere så de nu vil få under 10.000 kroner om måneden hvis de har været i Danmark i mindre end 7 ud af de sidste 8 år. Det sker samtidig med at integrationsydelsen ændrer navn til “selvforsørgelses- og hjemsendelsesydelse” for folk med udenlandsk baggrund og “overgangsydelse” til folk med dansk baggrund. Beløbet er nu så lavt at selv jurister er i tvivl om, om man helt lavpraktisk kan dække udgifter til bolig, mad, medicin og transport. Men DF’s udlændingeordfører Martin Henriksen gør klart, at for DF er dette ikke sidste gang at disse arbejdsløse vil blive gjort fattigere. Der er mere i vente:

- “Vi har ikke lagt os fast på et bestemt niveau. Vores mål er at få [ydelsen] så langt ned som overhovedet muligt. Vi har fået den sat ned af flere omgange, og nu gør vi det igen”, siger udlændingeordføreren.

Inddragelse af opholdstilladelser

Med aftalen ændres praksis i forhold til opholdstilladelser også markant. Indtil nu har tilknytning til arbejdsmarkedet, børn og danskkundskaber talt med i vurderingen om, hvorvidt en opholdstilladelse blev inddraget af staten. Det skal ikke være tilfældet i samme omfang som tidligere, og børn under 8 år skal helt holdes ude af vurderingen. Nu vil regeringen “udfordre konventionerne” og om nødvendigt gå over stregen for at inddrage flere opholdstilladelser.

Det danske Alcatraz

Udlændinge som er dømt og har afsonet deres straf men står til udvisning, skal nu sendes til den ubeboede ø Lindholm. Øen har indtil nu været benyttet til dyreforsøg og virusforskning, og der skal bruges et halvt år på at dekontaminere bygningerne før de ikke udgør en smittefare for de kommende beboere. Det er ulovligt for regeringen og DF at internere de pågældende mennesker under “fængselslignende” forhold, da de som sagt har afsonet deres straf. Men det kommer regeringen og DF udenom ved, at det er staten selv der ejer og driver færgen der sejler til den lille ø. Dermed sætter de selv betingelserne, hvilket blandt andet betyder at de vil lave forbud mod at andre fartøjer må anløbe øens havn. Og da de internerede har opholds-, melde- og underretningspligt, og bliver straffet med fængsel hvis de ikke overholder disse, så bliver det så tæt på fængsel som muligt. Martin Henriksen forsøger da heller ikke at skjule deres manøvre:

- “Vi kommer til at minimere antallet af færgeafgange så meget som overhovedet muligt. Vi kommer til at gøre det så bøvlet og så dyrt som overhovedet muligt”, siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, til TV 2 og fortsætter: - “De har jo ikke så mange penge, de her mennesker, og jo dyrere, vi gør færgebilletten, jo vanskeligere vil det være for dem at komme ind til fastlandet”.

Regeringen vil også gøre det muligt for integrationsministeren at fastsætte et loft på antallet af familiesammenføringer - altså retten til at familier kan være sammen, som det i forvejen kan tage 3 år at opnå - samt fjerne flygtninges retskrav på permanent bolig, hvilket betyder, at myndighederne vil kunne tvangsflytte dem mellem midlertidige boliger efter forgodtbefindende.

Politik for vigtig til at overlade til politikerne

Disse seneste tiltag indføjer sig i den snart uendelige række af angreb på alle der ikke er “danske nok” i Danmark. Og der er ingen udsigt til at en ny socialdemokratisk regering vil ændre på dette. Tværtimod. Socialdemokraternes alliance med DF gør det sikkert at hver ny finanslov, også selvom Socialdemokraterne vinder næste valg, vil tilføje nye absurde racistiske tiltag for at bekæmpe den imaginære trussel fra “de fremmede”. Imens får de rigeste skattelettelser, den såkaldte velfærd smadres og de laveste lag bliver fattigere, ligesom det blev tilfældet i 2017. Her steg antallet af fattige børn med hele 12.000 på et enkelt år. Nu lever 64.500 børn under fattigdomsgrænsen i Danmark. Dette i et såkaldt økonomisk opsving. Grænserne for hvad politikerne føler de kan tillade sig har hele tiden været relativt flydende, men har nu mistet ethvert fast referencepunkt. Enhver der nu formaster sig til at snakke om “borgerlig anstændighed” eller “danske værdier” fortjener at få en guidet tur gennem virkeligheden.

Men selvom racismens og nationalismens gift kan synes ustoppelig, så er der en grænse. Ikke for hvad levebrødspolitikerne på Christiansborg kan finde på af apartheid- og nazi-inspireret politik. Overladt til sig selv vil de bare fortsætte hvis de tror de kan lukrere på det. Men der er en grænse for hvor længe arbejderklassen og unge vil forholde sig passive og lade sig aflede fra de virkelige problemer - alt det som politikerne forsøger at holde vores opmærksomhed væk fra. Og når arbejderklassen først bevæger sig for at kæmpe mod nedskæringer og sociale problemer, vil alt dette racistiske og inhumane ragelse og dets politiske advokater blive fejet væk som det skidt, det er. Indtil da er det den del af arbejderklassen der ikke har den “korrekte” hudfarve eller religion samt de fattigste der betaler prisen. Også i Finansloven for 2019.

[Læs om hvorfor vi bygger en revolutionær organisation]

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.