Folketingspolitikernes lange sommerferie får tirsdag d. 1. oktober ende og står det til en lang række venstrefløjsorganisationer og fagbevægelsen skal de få en varm velkomst tilbage på Borgen.2oktober2012 nyemobiliseringerDemonstration ved folketingets åbning 2012 / af Jonas Foldager

Når folketingets politikere vender tilbage efter en traditionen tro lang sommerferie, vil de blive mødt af en demonstration på slotspladsen – også efterhånden traditionen tro. Allerede nu er en række fagforeninger, lokalafdelinger, studenterorganisationer og venstrefløjsorganisationer ved at organisere demonstrationen. Et rigtig godt initiativ, som må bakkes op af alle der er utilfredse med regeringens politik, og som ikke er blevet mindre aktuel efter præsentationen af regeringens finanslovsforslag.

Selv om vi fik en ny regering med S og SF er nedskæringerne fortsat og de svageste grupper i samfundet har i høj grad mærket de seneste års nedskæringer. Børn, ældre, arbejdsløse og uarbejdsdygtige er blevet ramt hårdt og er rasende på regeringen. Folk i de grupper må kæmpe hver dag for at få hverdagen til at hænge sammen.

Der var forhåbninger om at når de borgerlige blev væltet ville vi få en ny politik. Men for hver dag der går, betyder regeringens fortsatte nedskæringspolitik at S og SF miskrediteres og vejen banes for at en ny og endnu hårdere borgerlig regering kommer tilbage. Fagbevægelsen og studenterorganisationerne må lægge pres på Socialdemokraterne og SF for at få dem til at bryde med De Radikale, der er et helt i gennem borgerligt parti.

Uden de Radikale vil der ikke være den undskyldning for ledelserne fra S og SF til at fremføre den usolidariske politik de i øjeblikket fører. Argumentet om at vi må støtte regeringen for ikke at få de borgerlige tilbage på magten, holder ikke. Vælter regeringen er det dens egens skyld, men fortsætter den som det er nu, vil det uden tvivl bane vejen for en tilbagevenden til en blå regering.

Demonstrationens paroler må være klare. Ingen har lyst til at deltage i noget som de ikke selv tror, vil rykke noget og det er derfor vigtigt at der er en klar ambition og et klart mål med demonstrationen. Fagbevægelsen og studenterorganisationerne må kræve af regeringen at alle nedskæringer stopper øjeblikkeligt og at der i stedet tilføres penge til velfærden.

Skal politikken ændres kræver det et brud med den hidtidige politiske linje i toppen af arbejderbevægelsen. En forudsætning for det er et massivt pres nedefra. Skal demonstrationen på Folketingets åbning batte noget er der brug for en massiv mobilisering på landets uddannelsessteder, arbejdspladser osv. Fagforeningerne og elev- og studenterorganisationerne må ud på alle skoler, universiteter, arbejdspladser osv. og mobilisere. Skal presset vokse må der indkaldes til stormøde for repræsentanter for elever- studerende, arbejdspladser, arbejdsløse og andre udsatte grupper. På et sådan møde må kravene diskuteres og en videre plan for at få stoppet den nuværende nedskæringspolitik.

For at demonstrationen skal kunne blive en succes d. 1. oktober, er det nødvendigt med et succeskriterium. Der eksisterer en massiv utilfredshed blandt unge og arbejdere, men skal demonstrationen d. 1. oktober kunne blive en succes kræver det at folk føler at formålet ikke bare er at ”sende et signal” til politikerne. Det er på tide at fag-, elev- og studenterbevægelse begynder at organiserer en seriøs kamp imod nedskæringer og forarmelse for en ægte arbejderpolitik.
 

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.