Omkring 60 irakiske mænd, kvinder og børn er flyttet ind i Brorsonskirken på Nørrebro i København. Den borgerlige regering forsøger nemlig at sende dem – og omkring 210 andre irakere – ud af Danmark og tilbage til Irak. Det er en skandale. Irak er et land i blodig kaos – en tilstand som den borgerlige regering har været medskyldig i at skabe.

Over en million irakere er døde som følge af den kriminelle invasion. Omkring fire millioner er blevet drevet på flugt. Vi taler her om et land, der allerede inden invasionen havde under 30 millioner indbyggere, og hvor hverdagen allerede var et helvede på grund af FN’s barbariske sanktioner, der kostede over en halv million børn livet.

Iraks nabolande som Syrien og Jordan har modtaget enorme mængder af flygtninge. Op mod en million irakere er siden invasionen i 2003 flygtet til Jordan, og omkring 1,5 millioner mennesker er flygtet til Syrien. Disse lande var ikke engang medskyldige i det folkemord på Iraks folk, som George Bushs ”villige koalition” – herunder den danske borgerlige regering – begik.

Den borgerlige regering påstår, at det er sikkert at rejse til Irak. De dækker sig ynkeligt bag en undskyldning om, at de har en aftale om hjemsendelse af irakerne med den irakiske regering. Men det er det glade vanvid, hvis man har blot et overfladisk kendskab til den irakiske regering og tilstanden i landet generelt.

Den irakiske regering er notorisk berygtet for at have bevæbnet en stor del af de berygtede dødspatruljer. Det fundamentalistiske parti al-Dawa, som Iraks premierminister Nouri al-Maliki tilhører, er kendt for sine egne terroristiske aktiviteter i 1980’erne og 1990’erne samt deres bevæbning af diverse fanatiske shia-brigader som Badr-brigaden efter invasionen i 2003.

Ikke blot har imperialisterne skabt de største flygtningestrømme i Mellemøsten siden det armenske folkemord i 1915, der også bliver kaldt ”det første Holocaust”. Flygtningestrømmene er de mest massive siden anden verdenskrig, hvis man undtager Afrika. Men den danske borgerlige regering håner også irakerne ved kynisk at benægte den virkelige tilstand i Irak. Til sammenligning har Sverige, der ikke har direkte skyld i folkemordet og fordrivelsen i Irak, givet husly til over 11.000 irakiske flygtninge siden 2005.
Stop udvisningen af irakerne!

De irakere, der er flygtet til Danmark, er flygtet fra rædsler så store, at det slår ethvert anstændigt menneske med forfærdelse. Flere af irakerne, der nu står for at blive smidt ud af Danmark, har oplevet, at deres familier er blevet massakreret af sekteriske militser og dødspatruljer. Der er al grund til at tro, at adskillige af irakerne vil blive likvideret i Irak. Nok så mange ”garantier” fra den irakiske regering vil ikke ændre på dette. Og det ved de borgerlige politikere udmærket. Men de borgerlige er ligeglade med menneskeliv. Deres udvisning af irakerne er et kynisk led i en racistisk politik for at splitte arbejderklassen i Danmark langs nationale skel.

Arbejderbevægelsen må rejse krav om, at samtlige 282 irakere omgående får opholdstilladelse. Hvis nogen skal sendes på enkeltbillet til Irak, bør det være de borgerlige politikere og ministre!

Skriv under for permanent opholdstilladelse til irakerne

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.