Bragt i Militant Student (her letter forkortet)

Jeg var virkelig imponeret, først og fremmest over deltagelsen fra så mange unge og det høje politiske niveau fra de der talte” kommenterede Mark fra North London. Dette opsummerer godt den generelle stemning fra deltagerne i Marxist Summer School i weekenden 17. til 19. juni i London. Skolen var arrangeret af Socialistisk Standpunkts søsteravis Socialist Appeal og med over 100 deltagere forløb weekenden over al forventning. Også flere danske marxister deltog.

billede6


Skolen åbnede fredag aften med oplæg fra redaktøren af Marxist.com Alan Woods om verdensrevolutionen, med særlig fokus på krisen i Europa. Herefter fulgte et indlæg fra George Diakageorgiou fra Grækenland, der gennemgik de seneste begivenheder og som igangsatte en livlig diskussion, som satte standarden for en hel række diskussioner om marxistisk teori gennem weekenden.

Lørdag var der flere diskussioner at vælge imellem. Om morgenen en diskussion om marxisme og religion ved Fred Weston samtidig med en anden om den arabiske revolution ved Hamid Alizeh, redaktøren for den iranske marxistiske avis ved navn Mabarezeye Tabagathi. Disse blev fulgt af diskussioner om marxistisk økonomi og revolutionerne i den koloniale verden efter anden verdenskrig, med oplæg ved henholdsvis Rob Sewell, redaktør af Socialist Appeal, og John Pickard, tidligere redaktør af the Militant.

Om eftermiddagen var der diskussion om Marxisme og kunst, ved Alan Woods og Stalinisme ved Fred Weston. Gennemgåede for alle oplæggene var en livlig diskussion og der var virkelig mulighed for at gå i dybden med de marxistiske ideer og deres relevans i dag inden for de forskellige emner. Som afslutning på lørdagen var der fremvisning af filmene ”Capitalism: A Love Story” og Gillo Pontecorvo's ”Battle of Algiers”. Begge film der på forskellig måde komplementerede diskussionerne.

billede4



Ud over mulighed for at smage den pragtfulde britiske øl, bød lørdag aften på et socialt arrangement, hvor deltagerene fra Grækenland, Spanien, Norge, Danmark, Sverige, Østrig, Svejts, Italien, Iran og Pakistan og selvfølgelig Storbritannien, havde rig mulighed for at forsætte diskussionerne og udveksle erfaringer.

Søndag morgen kunne der vælges mellem Kommunistisk Internationales historie ved Rob Sewell eller et oplæg om marxisme og feminisme ved Marie Frederiksen fra Socialistisk Standpunkt. Efter frokost holdt Alan Woods oplæg om bolsjevikpartiets historie og Jorge Martin om ”hvor er Cuba på vej hen?”

De afsluttende bemærkninger blev givet af Alan Woods, der opsummerede vigtigheden af denne weekend, som havde været inspirerende for så mange, i at understrege nødvendigheden af marxistisk teori. Dette er det solide fundament, som den Internationale Marxistiske Tendens står på. De seneste begivenheder har vist, at situationen er ved at vende, at de marxistiske ideer bliver stadig mere aktuelle. Det er forklaringen på den gode deltagelse, særligt fra så mange unge, ved denne skole og den entusiastiske diskussion.

billede5



De forskellig indlæg fra deltagerne i debatterne viser, at en ny generation bliver trænet og konsolideret i de marxistiske ideer. Vi er stolte af denne udvikling, men det er kun begyndelsen. Vores opgave er at bygge på disse ideer, at bygge de marxistiske kræfter. Kun på den måde vil vi være i stand til at forbinde os med arbejderklassens kampe og kunne give de nødvendige perspektiver og svar i løbet af de forskellige stadier, som kampene vil tage. Ideer alene, omend afgørende, er ikke nok isoleret set. Vi må også opbygge kræfterne og organisationen til at føre dem ud i livet. Vi ser med selvtillid på vores udvikling og ideer og vi ser med optimisme på fremtiden og den rolle vi kan spille i at befri menneskeheden fra kapitalismens åg. Fremad mod den internationale revolution!

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.