Hands Off Venezuela er en solidaritetsforening med revolutionen i Venezuela og venstrefløjen i Latinamerika. Men som revolutionær forening mener vi, at det er vores pligt at vise opbakning til alle folkelige revolutioner, ligegyldigt hvor i verden, de finder sted.

Det gør vi ikke mindst fordi, at en enlig svale nemmere kan holdes nede af imperialistiske og kontrarevolutionære kræfter, end en hel flok. Vi har fra starten sagt, at den eneste måde, revolutionen i Venezuela kan overleve på, er ved at spredes. Først til hele Latinamerika, senere til hele verden. Og det er netop, hvad vi ser nu.

Tunesien har, som resten af den arabiske verden, længe været plaget af et korrupt og undertrykkende diktatur med enorm social nød, der hvilede på støtte fra vestlige imperialistiske kræfter, især USA. Dette er ikke meget forskelligt fra den situation, det meste af Latinamerika befandt sig i for blot få år siden. Men det er ikke det eneste lighedspunkt. Ligesom folkelige bevægelser på den ene eller anden måde i det sidste årti har væltet de tyranniske regimer og startet en revolutionær proces i Latinamerika, ser vi nu også, at dette er sket i Tunesien.

Jasmin-revolutionen, som den er blevet døbt, har væltet det forhadte Ben Ali diktatur, og kæmper nu for indførslen af et reelt folkeligt demokrati, der kan sikre arbejde, brød og frihed til folket, imod den såkaldte "nationale samlingsregering" der indeholder mange ministre fra diktaturet, der forsøger at fastholde status quo uden nogle reelle forbedringer. Imod sig har folket mange og stærke fjender; sikkerhedsstyrkerne, de nordafrikanske og mellemøstlige diktaturer, imperialisterne i USA og EU og overklassen i Tunesien.

De har brug for solidaritet fra venstrefløjen, og vi opfordrer de venstreorienterede regeringer i Latinamerika til at vise ubetinget støtte til revolutionen og modgå den internationale kampagne fra imperialisterne, der "venligt" vil tvinge "lov og orden" tilbage og sikre den kontrarevolutionære nationale samlingsregerings magt. Ligeledes opfordrer vi den danske venstrefløj til at vise aktiv støtte til revolutionen og modsætte sig EU's indblanding.

Et angreb på én er et angreb på alle!
Forsvar revolutionen i Tunesien!
Arbejdere i alle lande, foren jer!
Frem mod socialisme - i Venezuela, i Tunesien og i hele verden!

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.