Studerende ramt af skud!
Send solidaritetsmeddelelser!


Youth For International Socialism (Pakistan) på Bahaudin Zakriya University (BZU) i Multan i Pakistan, har i samar-bejde med People's Student Federation (studenterfløjen i Pakistan People's Party) kæmpet modigt og uafbrudt for at forsvare studenterne og løse deres problemer. De har især været involveret i en lang kamp mod voldsomme stigninger i betalingen på universitetet. Faciliteterne for de studerende er blevet reduceret, mens brugerbetalingen er øget. YFIS-Pakistan har hjulpet de studerende i disse sager, og der er blevet lavet mange strejker og protester på BZU mod udnyt-telsen af de studerende og korruptionen i administrationen.

Som modsvar til dette har den korrupte og reaktionære mafia truet mange studerende. Administrationen på BZU ledte efter en undskyldning for at kunne skabe en situation, hvor de kunne angribe den ledelse i ungdommen, der er ved at opstå, og som bliver mere og mere populær ikke bare på BZU, men som også spredte sin indflydelse uden for universi-tetet.

Den 2. april 2003, mens USA var i færd med at bombe Irak, organiserede YFIS-Pakistan den største demonstration i universitetets historie. Mere end 2000 studerende deltog i demonstrationen, og det var den første politiske begivenhed på stedet i de sidste 19 år, der har været præget af afpolitisering på uddannelsesstederne. Det var en stor begivenhed, fordi ingen af uddannelsesstederne i Pakistan havde været involveret i dette spørgsmål. Disse enestående begivenheder styrkede vores position blandt de studerende og frustrerede universitetets administration, der aldrig har villet tillade nogen form for politisk eller revolutionær aktivitet på universitetet.

Imens fortsatte kampen mod udnyttelse og korruption. YFIS formåede at organisere tre pressemøder mod denne udnyt-telse og korruption. Administrationen ledte nu bare efter en måde at tage hævn på. Den. 7 november fejrede YFIS og PTUDC (Pakistan Trade Union Defence Campaign) 86-årsjubilæet for den russiske revolution, og ved denne lejlighed deltog også ledelsen fra YFIS-BZU. Da YFIS-kammeraterne vendte hjem til universitetet om natten, blev de ofre for et overraskelsesangreb og kidnapning, og de blev skudt på af den fascistiske studenterorganisation, en fløj af de reaktio-nære fundamentalister "Jamaat-e-Islami", "Islami Jamiat Tulaba". To af vores kammerater blev tævet med kæppe, mens de andre blev ramt af skud. Aamir Latif, Aatif, Akbar Chaudary blev såret af skud.

Mens dette skete, blev de andre ledere fra People's Student Federation og YFIS kaldt op til administrationen for at for-handle. Da de dukkede op, blev de overgivet til politiet. Dette var tydeligvis en nøje planlagt aktion fra den korrupte administrations side i samarbejde med det reaktionære Islami Jamiat Tulaba. Der blev indledt en fælles sag. Femten af vores kammerater blev arresteret, og de blev præsenteret i retten under varetægtsfængsling. Fire andre blev nævnt ved navn og anklaget. I rapporten blev ingen ammunition vist til vores kammerater. Faktum er, at vores kammerater ikke havde nogen. Det var Jamiat-studenterne, der var bevæbnede! Trods dette er moralen hos alle vores kammerater høj. Statsundertrykkelsen og de reaktionære angreb har styrket deres engagement. Vi har brug for solidaritetsmeddelelser til vores kammerater, der lider under statens undertrykkelse og er blevet såret i dette planlagte og brutale angreb.

Rapport af Hina Zain, organisator for YFIS-Pakistan

De kammerater, der blev arresteret, er nu løsladt. Men solidaritetsmeddelelser til ofrene for angrebet er stadig mere end velkomne. Send til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.