Den nuværende konflikt på CSC er med til at rejse spørgsmålet om hvilke dele af produktionen i samfundet, som kan tillades at være på private hænder. Dette skyldes at CSC løfter vitale opgaver i samfundet, som for eksempel borgeres indskrivning på hospitaler, inddrivningen af skat samt politiets datasystemer, CPR oplysninger og andre offentlige aspekter, der vedrører alle borgere.
Måden hvorpå private virksomheder opnår en stigende profit er ved at sænke produktionsomkostningerne. I en privat virksomhed vil jagten på profit altid være det primære mål og dermed at presse arbejdernes løn- og arbejdsforhold. Med hensyn til en produktion der skal fungere på den mest optimale måde for samfundet, som for eksempel transport, energi eller CSCs offentlige opgaver, er det derfor essentielt at produktionen ikke drives af private virksomheders profitjagt, men derimod af målet om stabilitet og kvalitet. Disse mål om stabilitet og kvalitet kan kun løftes ved en demokratisk bestemmelse af produktionen og da man ikke kan bestemme over noget man ikke ejer er en nationalisering nødvendig. Dette skyldes at samfundet ikke kan fungere optimalt hvis ikke produktionen fra disse sektorer løftes til bedste evne.
CSCs krav, der lagde grunden for den nuværende konflikt, afspejler klart denne rendyrkede jagt på profit med krav om en samlet tilbagegang på løn- og arbejdsforhold på 30 % samt at arbejderne frasiger sig retten til at strejke. Ydermere har denne absurde jagt på profit ikke blot tvunget medarbejderne ud i konflikt, men har ligeledes konsekvenser for resten af befolkningen. Dårlige løn- og arbejdsforhold kan ikke betyde andet end ringe kvalitet og stabilitet. Derudover udfører CSC opgaver, som er kendetegnet ved en udførlig sikkerhedsgodkendelse af medarbejderne da de varetager personlige oplysninger om den almene befolkning. Det er derfor ikke kun beklageligt for medarbejdernes side at denne virksomhed er på private hænder, men et generelt samfundsmæssigt problem. CSCs griske jagt på profit har ført dem til at bryde disse sikkerhedsgodkendelser af medarbejderne ved at benytte sig af skruebrækkere uden den nødvendige godkendelse.
Vi opstiller krav om nationalisering for at opnå de bedst mulige vilkår for befolkningen, da produktionen ikke må bestemmes af profithungrende privatinteresser, der ikke fordrer en produktion som begunstiger samfundet bedst muligt. Derimod vil en nationaliseringen af CSC og de andre vitale sektorer, nævnt tidligere, muliggøre at produktionen bestemmes demokratisk af borgerne og arbejderne, for befolkningens bedste og med sikring af ordentlige løn- og arbejdsforhold.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.