"Midt i en økonomisk krise, hvor det er knapt med penge, har vi fået styr på de offentlige udgifter, sikret arbejdspladser og forbedret hverdagen for nogle af de mennesker, der behøver det allermest. Det, tror jeg, er ret unikt i Europa."
Sådan lagde Statsministeren Helle Thorning ud i sin åbningstale til folketinget, en åbningstale der aldrig har været længere fra virkeligheden. I sin tale kommer Helle Thorning blandt andet ind på hvorledes regeringen er stolte over deres grønne profil med prioritering af vindmølleindustrien og omlægningen af affaldsforbrændinger til at producere biogas. Ydermere fremlagde hun hvorledes regeringen holder hånden over dem, som behøver det mest og dem, som falder uden for arbejdsmarkedet.
Den reelle politik ført af regeringen er dog af en fuldstændig anden karakter; Vestas har lukket adskillige fabrikker, Amagerforbrændingen udbygger sin miljøskadelige forbrænding af affald i stedet for den bæredygtige omlægning foreslået af naturfredningsforeningen, de mest velstående dele af befolkningen får skattelettelser og op mod 200.000 arbejdspladser er blevet lukket samtidig med at dagpengeperioden er blevet forringet til 2 år.
Denne frække fornægtelse af virkeligheden i forsøget på at stikke arbejderklassen blår i øjnene viser sig nu uden succes, hvilket demonstrationen d. 2 okt. var et klart billede på. På Rådhuspladsen mødte flere tusinde mennesker op for at vise deres vrede over at være blevet forrådt af en regering, som de havde store forventinger til efter 10 års borgerligt styre. Regeringen har dog formået at føre en mere borgerlig politik en den foregående borgerlige regering for som Søren Brix, en af de fremmødte til demonstrationen, udtrykker det »Hvis jeg kigger tilbage og tænker på Det Konservative Folkeparti under Schlüter, så minder Socialdemokraterne i dag om de konservative. Pligterne skal hele tiden forøges samtidig med, at de fjerner rettighederne« (Politiken.dk)

                                                       


På Rådhuspladsen blev demonstrationen for velfærd og tryghed mødt af flere hundrede af 3F\'s demonstranter, der kom direkte fra arbejdsretten hvor Kristelig Arbejdsgiverforening har stævnet 3F i sagen om vejlegården. En sag, som er et klart symptom på at kampen om de faglige rettigheder spidser til, hvilket hænger sammen med de generelle nedskærringer, som nu har nået et punkt hvor fagbevægelsen bliver tvunget på barrikaderne hvis de vil formå at leve op til kravene og forventningerne fra deres medlemmer. Efter demonstranterne fra arbejdsretten var støt til den samlede demonstration gik deltagerne til Christiansborg i en flere hundrede meter lang slange bevæbnet med røde faner og utilfredse paroler, der manede til kamp mod nedskæringerne og en regering der har spillet fallit.

                                                               
På Rådhuspladsen forstærkedes den utilfredse stemning mod regeringens borgerlige politik og de forskellige talere manede til udenomparlamentarisk kamp for et alternativ til det kapitalistiske system, som ikke formår at løfte kravene fra befolkningen, selv med S og SF ved roret. De tilstedeværende viste stor interesse for Socialistisk Standpunkt, som var til stede under hele demonstrationen hvilket afspejlede sig i at vi fik solgt en del bøger og over 150 aviser. Dagens demonstrationen var et klart billede på at utilfredsheden til den siddende regering og det kapitalistiske system er stærkt stigende. Det samme er befolkningens lyst til at kæmpe for et reelt alternativ til det eksisterende. Et socialistisk alternativ, som sætter den brede arbejdende befolknings krav over mindretallets rå og egoistiske jagt på profit.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.