Hands off Venezuela inviterer til oplæg og debat om Chávez-regeringens forhold til udlandet - især forholdet til Mellemøsten. 

Mange af de folk i Vesten, der kritiserer den bolivariske revolution, kritiserer blandt andet Hugo Chávez' forhold til det iranske regime. Omvendt glemmer de Chávez' solidaritet med det palæstinensiske folk og hans skarpe kritik af den israelske besættelsesmagt.

Frederik Ohsten, der er journalist og har boet i Mellemøsten, vil i sit oplæg forklare om revolutionens udenrigspolitik, dens styrker og svagheder. Hvordan opfatter folk i for eksempel Libanon, Palæstina og Iran den bolivariske revolution? Hvordan kan Venezuelas udenrigspolitik styrke kampen for at forandre samfundene i Mellemøsten i en mere social og demokratisk retning? Vi vil også lægge op til en bredere diskussion af udenrigspolitikkens betydning for Venezuela selv, vores holdning til den og hvad vi forstår ved revolutionær udenrigspolitik.

I Hands Off Venezuela mener vi, at Venezuela har ret til at indgå diplomatiske og økonomiske forbindelser med de lande de ønsker, selv de mest reaktionære regimer, ligesom alle andre lande i øvrigt gør. Men vi har tidligere flere gange kritiseret at Hugo Chavez har begået en fejl i at legitimere det iranske regime og dermed er kommet til at legitimere deres undertrykkelse af fagforeninger, demonstrationer og kvinder.

januar2010_flyer_01

Der er gratis adgang til mødet og tilmelding er ikke nødvendig, men er behjælpelig af praktiske hensyn. Man kan tilmelde sig ved at skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ringe til vores talsperson Niklas på 26 15 62 88

Tid: Mandag den 25. januar klokken 19-21.

Sted: Verdenskulturcenteret, lokale 305, Nørre Alle 7, København N


Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.