Den nyeste rapport fra Oxfam, "Inequality Inc.", afslører, at verdens fem rigeste mænd har mere end fordoblet deres formue siden 2020. Samtidigt synker flertallet af menneskeheden dybere og dybere ned i elendighed. Af frygt for den utilfredshed, den voksende ulighed skaber, har en gruppe af 250 "mega-rige", der kalder sig selv "Patriotiske Millionærer", bedt om at en del af deres formue beskattes for at finansiere sociale ydelser. Vi siger: Lad os tage hele deres formue og opbygge et kommunistisk samfund, der er indrettet efter alles bedste.

Siden den kommunistiske bevægelses begyndelse, har spørgsmålet om det revolutionære parti været centralt. Når vi til oktober lancerer Revolutionært Kommunistisk Parti, gør vi det på grundlag af idéer og metoder udviklet af Vladimir Lenin. Men hvorfor lige Lenin? I denne artikel undersøger vi, hvorfor den russiske revolutionære er en enestående skikkelse i revolutionær historie, og hvordan hans tilgang til partiet kan ruste os i kampen for kommunisme i dag.

På søndag er der valg til Europaparlamentet. Fra Enhedslisten til Liberal Alliance bliver EU hyldet som en garant for fred, stabilitet og demokrati, ikke bare i Europa, men i hele verden. Det har det aldrig været. Tværtimod er EU en imperialistisk institution, der udelukkende repræsenterer den europæiske herskende klasses interesser. Som kommunister har vi, i modsætning til venstrefløjen i Folketinget, ingen illusioner til EU eller det kapitalistiske system, det repræsenterer. For os er løsningen ikke at forsøge at lappe på et kapitalistisk EU, som kun arbejder for et lille mindretals interesse, men at kæmpe for et socialistisk Europa.

Lad os svare klart og tydeligt her: Går kommunister ind for “voldelig revolution”? Nej, vi kæmper for så fredelig en overgang til socialisme som muligt.

I 2019 var jeg blandt de millioner af unge, som gik på gaden for at kræve klimahandling. På trods af politikernes fine løfter skete der dog intet. I min søgen på, hvordan vi løser klimakrisen, blev jeg organiseret kommunist – for kun ved at vælte kapitalismen kan vi forhindre katastrofale klimaforandringer.

I RS er vi ikke i tvivl: Vi har en internationalistisk klasselinje. Vi støtter hverken de vestlige eller russiske imperialistiser, men kæmper for at forene arbejderklassen på tværs af nationer. Ukrainere bliver lige nu ofret i en blodig konflikt mellem de forskellige stormagter. Derfor er vores opgave i Danmark først og fremmest, at afsløre vores egne politikeres krigshykleri og bekæmpe vores egen herskende klasse. I denne video forklarer Marie Frederiksen, en ledende kammerat i RS, om den historiske kontekst til krigen i Ukraine og den marxistiske internationalistiske position på krig.

 

gældsartikelMens alles blikke er vendt mod den opstartende handelskrig mellem Kina og USA, truer en anden krise i verdensøkonomien med at komme ud af kontrol. Siden april er Argentinas og Tyrkiets valutaer kollapset, og inflationen steget og steget. Andre af de såkaldte ”vækstøkonomier” (emerging economies), så som Indonesien, Indien, Brasilien og Sydafrika, kommer under lignende pres.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.