20160308 163413I dag holdt Marxistiske Studerende, i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag, møde i Studenterhuset i København om kvindekamp, klassekamp og revolution. Kvindekamp og feminisme er vendt tilbage i den offentlige bevidsthed i de seneste år, hvilket for eksempel kan ses ved diskussionen om nytårsaften i Köln.

Kvindekampens aktualitet kom også til udtryk i fremmødet; der kom godt 40. Mødet startede med et oplæg ved Marie Frederiksen, og bagefter gik det over i en god debat. Der blev diskuteret det historiske perspektiv i kønsrollerne, om overgangen fra matrilineære stammesamfund, over patriarkalske slavesamfund med monogami, og helt frem til kapitalismen og nødvendigheden af en socialistisk revolution til at afvikle de materielle forhold som medvirker til at fastholde kvindeundertrykkelsen og undertrykkelse i det hele taget.

Tak til alle der kom for en spændende diskussion og god tone. Vi arbejder på at gøre lydoptagelser af oplægget tilgængelige.

Marxistiske Studerendes næste møde er i Det Kommunistiske Manifest studiecirklen den 10. marts kl. 16.00, hvor vi tager fat i første kapital af et af Marx og Engels’ vigtigste værker. Det bliver afholdt på Degnestavnen 19, st. tv 2400 KBH NV.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.