FN's våbeninspektører er nu i fuld gang med at føre FN's resolution 1441 ud i livet. Resolutionen blev enstemmigt vedtaget af de 15 medlemmer af Sikkerhedsrådet, inklusiv Syrien, det eneste arabiske medlem, og har givet grønt lys til krigsmagerne i Washington og London. Det er blevet sagt, at resolutionen har afværget en krig, men amerikanske talsmænd har gjort det klart, at resolutionen har givet Washington et legalt grundlag for at gå i krig alene, hvis ikke Sikkerhedsrådet kan blive enige om, hvordan det skal reagere, hvis Irak bryder med det, som resolutionen foreskriver. Og USA har også gjort klart, at ligegyldigt hvordan Irak måtte opføre sig og hvad våbeninspektørerne måtte finde eller ikke finde, så betyder det ikke det store. Våbeninspektørerne vil højst sandsynligt blive brugt til at provokere Irak og skabe et sammenstød, som straks vil blive brugt til at påbegynde fjendtlighederne.

Dette viser, hvor komplet reaktionært FN er, og hvor håbløst utopisk det er, når nogle på "venstrefløjen" og pacifister gang på gang appellerer til FN om at "forsvare freden". FN er ikke en neutral dommer, men bare et forum for kapitalistiske magter, som af og til kan komme frem til aftaler om sekundære spørgsmål, men som ikke kan gøre noget som helst i fundamentale spørgsmål. Kontrasten mellem FN's mangel på aktivitet i forbindelse med Palæstina og dets åbenlyse forsvar for USA's aggression mod Irak er tydeligt for enhver. De steder, hvor FN har grebet ind, som i Korea og Congo, har det spillet en åbent kontrarevolutionær rolle.

Kapitalisme betyder krig

Lenin forklarede for længe siden, at kapitalisme betyder krig. I den nuværende periode med kapitalistisk nedgang er denne sætning endnu mere sand, end dengang den først blev skrevet. Kapitalismens globale krise kommer til udtryk i generel ustabilitet – økonomisk, politisk og militært. Krige forhindres ikke af FN eller pacifistiske appeller om fred. Krig kan kun forhindres af massernes indsats og gennem revolutionær kamp imod imperialismen og kapitalismen.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.